Foto: ancicka
Tieto pagáčiky sú veľmi chutné a chrumkavé.Pečiem ich na žiadosť môjho manžela,pretože on ich zbožnuje.
70
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
4x 12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si dáme múku,rozmrvíme droždie,zalejeme mliekom a pridáme ostatné suroviny.
-
2
Potom cesto dobré vypracujeme vlačné cesto.
-
3
Ked je cesto zhnetené,dáme na dosku a rozvaľkame.potrieme škvarkami (primerane) a posolíme.Potom cesto preložíme sprava do ľava a zhora nadol a necháme 15-20 min.odpočívať pod utierkou.Opakujemeešte 2 x.
-
4
Potom cesto rozvaľkame ,nakrojíme do kríža a vykrajujeme kolieska.
-
5
Poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semiačkom.Upečieme.
Smetol si môžeš kúpiť na Slovensku . Použiť môžeš Vitello , alebo Ceres
Podľa nich je bývalý Smetol terajší Palmarín...