Foto: vavan
tento recept nie je taký komplikovaný ako sa zdá.
na 165 °C
Suroviny
Svetlé cesto: | |
250 g |
|
60 g, / kukuričný škrob |
|
100 g |
|
225 g |
|
1 lyžička |
|
Tmavé cesto: | |
200 g |
|
50 g, / kukuričný škrob |
|
100 g |
|
55 g |
|
225 g |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Svetlé cesto:Vymiešame maslo s cukrom,esenciou pridáme suché zmesi a vypracujeme hladké cesto.Tak isto pripravíme aj tmavé cesto.Biele cesto rozdelíme na 3časti.Tmavé cesto rozdelíme na 3 časti.Zabalíme do potravinárskej fólie.Dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky.
- 2
Rozdelenú prvú časť bieleho cesta si vyvaľkámea upravíme rukami na obdĺžník 17x12 cm to isté spravíme aj s prvou časťou tmavého cesta
- 3
Na tmavú časť priložíme svetlú .Môžte aj opačne potom zas vznikne iný vzhľad pritlačíme
- 4
Prekrojíme na polovicu
- 5
uložíme ich na seba budeme mať štyri diely,tie zas prekrojíme na polovicu uložíme na seba pritlačíme a vznikne nám osem dielov
- 6
8 dielov
- 7
teraz to zamotáme ako keď žmýkate mokrý uterák
- 8
pekne zarovnáme do valca,zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do chladničky
- 10
To isté urobíme aj z ostatným cestom. Po stuhnutí nakrájame na koliečka veľkosti 6- 7mm dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 165°C asi 15 minút.
- 2
vidno ale na chuti to nemení.
nezjete.
za milé komentáre.
ja sa rada podelím o recepty.
varecha.pravda.sk/recepty/melony/2452-pouzi.html...
KOŠTOVKA DOPADLA TAK , ZE ZMYZOL JEDEN PLECH.
ĎAKUJEM.
pozná.A čo sa týka toho skrúcania každému vznikne niečo iné a to je na tom zaujímave.S tohto cesta sú dobré aj plnené keksíky.
A veľmi pekne ĎAKUJEM za provokovanie:-))) ale ja sa vyprovokujem
aj sama pri ďalších receptoch.
farebne.
A čo sa týka toho vzoru každému vznikne niečo iné lebo každý ináč
to cesto zatočí.A som veľmi rada že vám chutia.
rodinke.
každá rada dobrá
Dekuji za recept!
Doporucuji vsem!