Škoricové cinnabons s krémovou polevou fotorecept
Foto: skatulka
Cinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám Zobraziť celý popisCinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám skúsim pripomenúť ich chuť doma. V podstate sú to škoricové osie hniezda ozvláštnené krémovou polevou. Našla som si jednoduchý hrnčekový recept, tak verím, že vyskúšate.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
4,5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
Náplň: | |
1/4 hrnčeka |
|
2,5 PL |
|
1 hrnček |
|
Poleva: | |
200 g (alebo iný krémový syr) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a trochu cukru. Pridáme múku, cukor, 2 vajíčka a roztopené maslo.
-
2
Vypracujeme cesto a necháme prikryté nakysnúť asi 1 hodinu.
-
3
Nakysnuté rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. Potrieme roztopeným maslo a posypeme zmesou škorice a trstinového cukru.
-
4
Zrolujeme a krájame na hrúbku asi 2,5-3 cm. Na plechu necháme podkysnúť ešte asi pol ½ hodinu. Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút.
-
5
Polevu si pripravíme z mascarpone, roztopeného masla, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor, ale nie je to potrebné.
-
6
Upečené cinnabons potierame ešte horúce pripravenou polevou. Podávame najlepšie ešte teplé.
Diskusia k receptu