Foto: safran
Ak Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, alebo aspoň usmeje. A ak nestačí, skúste prehodiť: preložené znova Zobraziť celý popisAk Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, alebo aspoň usmeje. A ak nestačí, skúste prehodiť: preložené znova preložiť... bavíte sa o to viac, ako tie jazyky poznáte :-) Nie, tentokrát neduste zeleninu, až je sentimentálna (ostane surová) :-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 - 5 ks |
|
pár koliesok |
|
zopár lístkov |
|
|
|
Dresing na šalát: | |
1 štvrtina |
|
3 PL |
|
1 a viac PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Škrabkou na zemiaky skartujte zelenú očistenú a umytú špargľu :-) Pomáhajte si ako viete, niekedy je lepšie od spodu, hlavička sa dá lepšie rozkrájať z vrchu. Ani najostrejším nožom sa mne to nedalo. Škrabka je škrabka...
- 2
Zo surovej zelenej cukiny nakrájajte 3mm kolieska a tie prekrájajte na malé kocky 3x3mm. Krajšia by bola žltá naisto.
- 3
Paradajku so šupkou, bez semien, iba dužinu nakrájajte na drobno.
- 4
Na dresing alebo zálievku, podľa toho, ako ste pravoverný Slovák, rozpučte štvrťku zrelého avokáda, pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a rozbombardujte na prvočinitele. Trocha vody pomôže, možno aj štipka soli a korenia,
- 5
Poukladajte stužky špargle na tanier, spôsobne porozhadzujte kocôčky cukiny, paradajky, zalejte avokádovou zálievkou, prípadne ešte pokropte olivovým olejom. Pre zelenožravcov podávajte teraz.
- 6
Pre ostatných doplňte nejakými bielkovinami a prisypte pár lístkami hladkej pertžlenovej vňate. Tu je filet z dúhového pstruha. Dá sa ponúknuť na studeno alebo s naparenou špargľou ako teplé predjedlo či ľahká večera. Ak podávate na teplo, nezabudnite nahriať tanier - ryba si to vyžaduje... Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako pozerám, ty @safran dlho nič, si v úzadí a potom sa rozbehneš skvelými neokukanými novinkami pre varecháčov, najmä pre vegetariánov a milovníkov sezonnej aktuálnej lahodnej zeleninky :-)
vynikajúca kombinácia (y)
vysoko oceňujem tento prínos :-)
@ampara , ani mňa nebaví čítať vždy to isté len na iných tanieroch :-) snažím sa o niečo nové, aj keď je to na vareche dosť ťažké a niekedy sa zdá, že všetko už tu bolo - toto sa mi vidí, ešte nebolo :-)
zrejme čítaním množstva tvojich komentíkov k iným receptom a okrem toho mne čas strašne rýchlo uteká :-)))
presne naopak, rada ich čítam a učím sa pri tom.
@Jamarlen , presne to som chcela dosiahnuť svojim úvodníkom, ale zatiaľ si aj prvá aj jediná :-) lebo keď som prvýkrát čítala skartovaný šalát... bavila som sa dobre, ale sentimentálna zelenina zatiaľ vedie :-)