Foto: janadelfi
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať až nakoniec. Ak máme kvások, vymiesime cesto, necháme vykysnúť a rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme. Môžme vykrajovať kolieska, na ktoré dáme lekvár a druhým kolieskom ho prikryjeme a pritlačíme, alebo vyvaľkáme jeden plát na ktorý kolieskom naznačíme tvary, do ktorých do stredu dáme lekvár - druhým dielom cesta prikryjeme ten spodný a vykrajujeme šišky. Niektoré som robila tak, že som nechala cesto v jednom celku hrubšie, vykrajovala som šišky do stredu urobila dierku a po upečení dala lekvár.
- 2
Uložíme na plech, na papier na pečenie a necháme ešte cca 30 min. kysnúť. Pečieme vo vyhratej rúre na 180°C približne 13 až 18 minút.
- 3
Po vybratí z rúry hneď potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a posypeme práškovým cukrom....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ten slivkový lekvár - mám pocit, že za môjho detstva bol akýsi lepší - tiež som vylizovala prstom z plastového kelímku kúpený, alebo poctivo varený doma.... :)
Je ich este kopec, od zajtra post, ale myslim, ze nebude problem "zbavit" sa ich! :-)
Ty máš polovičnú dávku , a vojde Ti naraz na 1 plech, či máš na 2 krát?
spravila som k nim bielkovo-lekvarovu penu, k tomu cajik s vinkom a vecera je vybavena ;)