Šišky bez vysmážania

anickaskotska - fotkaanickaskotska, 5. decembra 2010

Ak sa mi nechce postavat pri panvici, tak urobim taketo sisky

15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1  ks
250 ml
35 g
50 g
 štipka
 - pouzila som susene




Postup

  1. 1

    Zo surovin spracujeme cesto, po vykysnuti ho rozvalkame a vykrojime kolieska. Polovicu koliesok natrieme dzemom, druhou polovicou koliesok ich prikryjeme. Poukladame na plech vylezeny papierom na pecenie, nechame podkysnut a pecieme dozlata pri teplote 180 st. C 15-20 minut

Diskusia k receptu

anickaskotska
Dakujem za komentare dievcata. bazulienka okraje treba popritlacat, najlepsie je pouzit husty lekvar, a zabudla som napisat, ze po upeceni ich treba potriet rozpustenyn maslom a bohato posypat praskovym cukrom
tinca
skvelé, bez tuku zdravé pre chorých, ale aj pre zdravých :-)
marienka44
@Anickaskotska ,ja robievam po našom pampúšky tak, ze si predznačím na ceste kruzky, tam dám kôpky domaceho lekvaru ribezlového a prikryjem vykrojenym cestom tou istou formickou gulatou. Okraje pritlačím a spolu znovu vykrojím tento poschodový plnený pampúšik. Ja som ich doteraz vysmážala, ale vyskušam piecť podla teba.
bozulka
Takýto recept,trošku vylepšený sem pridala @janadelfi ,niekedy začiatkom roka.Ten mám vyskúšaný,je veľmi dobrý,zdravší,ale smažené sú smažené...
pipnat
včera som piekla:)mojim deťom a manželovi chutili, ale staršej generácii chutia predsalen tie klasické - vysmážané v oleji....ale ja určite recept zopakujem:)možno zvýšim dávku...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia