Sičené hríby fotorecept

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 19. mája 2011
Sičené hríby (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno. Dolejeme vodou a dáme variť.

  2. 2

    Po polhodine pridáme nadrobno posekanú kvasenú kapustu, ktorú sme predtým zľahka prepláchli vo vode (na zníženie kyslosti). Dochutíme soľou, čiernym korením a troškou vegety, prípadne rozdrveným cesnakom.

  3. 3

    Krátko povaríme a zahustíme zátrepkou z múky. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre na bylinkách alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

hubata
Takúto kombináciu nepoznám, je to fakt zaujímavé a veru že aj dobré. Už aj to ukladám !
cica2
kapusta, hríby a pečené zemiaky to je mňamka, krásne foto!
duschko
Asi si odskocim na tuto dobrotku na Plejsy. Ukladam do MKK
modrykamen
Hríby a kyslá kapusta sa nájde v každej chladničke. Aké jednoduché, dobré a lacné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia