Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Shirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba viažu chuť omáčky a potravín, z ktorých sú pripravované. Tieto cestoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi diétne, lebo neobsahujú žiadne sacharidy, tuky, sú bez lepku a plné vlákniny. Pomáhajú pri znižovaní cholesterolu, regulujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú pri chudnutí.

2
porcie
5-8 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Shirataki si vyberiem z obalu.
  2. Dám na sitko a dobre prepláchnem 3-4x. Potom ich namočím do vody a nechám ich tam kým si pripravím ostatné potraviny.
  3. Cibuľu očistím a pokrájam na kocky, cesnak na plátky. Ak mám čerstvé paradajky tak ich sparím stiahnem kožu a pokrájam na kocky.
  4. Cibuľu dám opražiť na olej po chvíli pridám na plátky nakrájaný cesnak a drvené paradajky. Varím podľa toho aké paradajky použijem tak, aby omáčka bola polohustá. Pridám soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Medzi tým si dám odkvapkať shirataki na sitko. Omáčku nechám už len raz prevrieť a odstavím.
  5. Dobre odkvapkané shirataki opečiem na suchej panvici asi 1-2 minúty.
  6. Ja som urobila také malé hniezdočko z cestovín a do stredu som dala omáčku. No kľudne môžete cestoviny shirataki vložiť do omáčky kde nasiaknu chuť omáčky. Nemusíte sa báť nerozvaria sa ani nezmenia tvar.
  7. Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac) a vzhľadom pripomína našu cviklu.Sú vhodné pre : * pre všetkých, ktorí sa chcú zdravo stravovať* * pre diabetikov (cestoviny Shirataki neobsahujú sacharidy)* * pre celiatikov (cestoviny Shirataki neobsahujú lepok)*
  8. Rastie v hornatých oblastiach Indonézie a Japonska a váži niekedy až 4 kg.