Segedínsky guláš
Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami (fotorecept)
Autor receptu: martin2002
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká obyčajná, tak som urobil karlovarské knedle. Vyskúšajte, je to chutné.
5-10 porcií |
60 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku mletú a rýchlo pridáme umyté na kocky pokrájané mäso. Pomiešame a podusíme vo vlastnej šťave asi 1/2hod. Postupne podlievame vodou, do polomäkkého mäsa pridáme premytú a pokrájanú kyslú kapustu. Dusíme do mäkka.
- Nakoniec zahustíme zátrepkou, zmiešaním mlieka s múkou, štipka soli. Vlejeme do hrnca, premiešame a nakoniec zjemníme šlahačkovou smotanou. Dochutíme soľou a cukrom, príp. štipľavá mletá paprika. Každý ako máme radi.
- Karlovarské knedle: Pečivo alebo žemle pokrájame na kocky, dáme do misky. Pridáme opraženú slaninku pokrájanú na kocky spolu s nadrobno pokrájanou a opraženou cibuľou. Do zmesi pridáme žĺtka, petržlenovú vňať, preosiatú múku a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dochutíme soľou. Túto zmes rozdelíme na 4 - 5 častí a zabalíme do alobalu, tesne uzavrieme a dáme variť do vriacej vody na 20 - 25min.
- Po uvarení popicháme nožíkom, necháme vychladnúť a pokrájame. Podávame k segedínskemu gulášu. Prajem Vám dobrú chuť.