Segedínsky guláš s domácou knedľou

Autor receptu: olinecka

Takúto dobrotu sme mali na obed.

60 minút
príprava
20-50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnčeka dáme vlažné mlieko, štipku soli a rozdrobené droždie na kvások.Do misy preosejeme polohrubu 250g ,hladkú múku 250g pridáme vajce ,soľ na chuť podľa seba ,olej a kvások.Varechou vypracujeme vlačné cesto,ktoré sa musí odlepovať od varechy ,vtedy je dobré.Necháme na teplom mieste kysnuť asi 3/4hodiny, prykryjeme utierkou.Vykysnute dáme na pomučenu pracovnú dosku a vytvoríme knedľu dáme nad paru zakryté na 20 minút .Po vybrati pomastime vrch maslom ,aby bola knedľa dlhšie mäkka.
  2. Mäso oplachneme pod tečúcou vodou a nakrajáme na kocky.Do misy pokrájame nadrobno cibuľu,ktoru spenime na troche oleja do sklovita pridáme mäso,korenie,soľ podľa seba a dusíme .Občas podlejeme teplou vodou kým mäso nezmäkne .Mäso sa urobí za 50-60 minút.
  3. Kapustu si premyjeme pod tečucou vodou a dáme do misy podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.Keď je hotová pridáme udusene mäso a zahustime smotanou a hladkou múkou,ktorú rozhabarkujeme v smotane,necháme prevrieť a odstavíme.Potom sa už len tešíme z dobrého obeda .DOBRÚ CHUŤ!!!!