Segedínsky guľáš menejcholesterolový :-)
Autor receptu: psuchan
keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí majú problém s cholesterolom,príp. aj s cukrom a pre rodičov deciek, ktoré uznávajú väčšinou iba hydinu :-)
4 porcie |
45 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku,morčacie alebo kuracie stehno pokrájané na kocky, mletú rascu, čilli,vegetu a podusíme cca 10 minút, mäsko pustí šťavu ...
- pridáme sójové kocky a cesnak pokrájaný na plátky a ďalej dusíme,až kým mäso nezmäkne (u kuracieho stehna to trvá kratšie ...),podľa potreby podlejeme vodou, pridáme kyslú kapustu a podusíme ešte cca 10 minút ...
- zasypeme múkou, dôkladne rozmiešame, zalejeme mliekom, pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť, pridáme majoránku a dochutíme cukrom a soľou a necháme aspoň polhodinku odstáť,aby chute do seba prenikli :-) ...
podávame s knedlíkom, poprípade pre váhu si udržiavacích jedincov je výborná varianta s varenými zemiakmi.
POZN. Dnes sa teším naň veľmi teším,keďže deň postál v chladničke, určite bude ešte lepší ...