Segedínsky guľáš menejcholesterolový :-)

Autor receptu: psuchan

keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke,že včera pribudol klasický segedín, pridávam aj ja verziu pre ľudí, ktorí majú problém s cholesterolom,príp. aj s cukrom a pre rodičov deciek, ktoré uznávajú väčšinou iba hydinu :-)

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mletú červenú papriku,morčacie alebo kuracie stehno pokrájané na kocky, mletú rascu, čilli,vegetu a podusíme cca 10 minút, mäsko pustí šťavu ...
  2. pridáme sójové kocky a cesnak pokrájaný na plátky a ďalej dusíme,až kým mäso nezmäkne (u kuracieho stehna to trvá kratšie ...),podľa potreby podlejeme vodou, pridáme kyslú kapustu a podusíme ešte cca 10 minút ...
  3. zasypeme múkou, dôkladne rozmiešame, zalejeme mliekom, pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť, pridáme majoránku a dochutíme cukrom a soľou a necháme aspoň polhodinku odstáť,aby chute do seba prenikli :-) ... podávame s knedlíkom, poprípade pre váhu si udržiavacích jedincov je výborná varianta s varenými zemiakmi. POZN. Dnes sa teším naň veľmi teším,keďže deň postál v chladničke, určite bude ešte lepší ...