Segedín (fotorecept)

Autor receptu: jody

Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti a pôvode je síce možné donekonečna polemizovať, ale to je nie je účelom. Podstatné je, že pokiaľ jedlo chutí tomu, komu je určené, na ničom inom nezáleží.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko nakrájame na kocky, cibuľu na drobno a cesnak popučíme. Prvýkrát som robila teraz zo stehna, zdalo sa mi ale trošku suché, nabudúce dám mastnejšie mäso.
  2. Na oleji speníme cibuľku, zasypeme kmínkom a spolu popražíme.
  3. Do základu vložíme mäso a prudko opekáme, až sa zatiahne.
  4. Stiahneme teplotu, prisypeme obe papriky a dovolíme im poriadne sa vyfarbiť. :-) Aby neprihoreli, podlejeme po chvíli trochou vrelej vody. Papriky je tu hodne hodne, hlavne tej štipľavej, ale nám to takto chutí a môžem veru len odporučiť.
  5. Pridáme nepremytú kyslú kapustu aj so šťavou, premiešame, prilejeme podľa potreby horúcej vody.
  6. V mrazáku mám odložené klobúky z paprík a podľa potreby ich sem tam niekde šupnem. Takže ich šupneme aj sem, alebo dajte kúsok čerstvej papriky. Pridáme aj popučený cesnak, premiešame, posolíme a dusíme...
  7. Keď je už mäso mäkké, zahustíme múkovou zátrepkou, prípadne zásmažkou.
  8. Podávame s knedľou, prípadne chlebom a riadnym kopčekom (až kopcom) kyslej smotany. Prajem všetkým dobrú chuť. :-)