Segedín (fotorecept)
Autor receptu: jody
Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti a pôvode je síce možné donekonečna polemizovať, ale to je nie je účelom. Podstatné je, že pokiaľ jedlo chutí tomu, komu je určené, na ničom inom nezáleží.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko nakrájame na kocky, cibuľu na drobno a cesnak popučíme. Prvýkrát som robila teraz zo stehna, zdalo sa mi ale trošku suché, nabudúce dám mastnejšie mäso.
- Na oleji speníme cibuľku, zasypeme kmínkom a spolu popražíme.
- Do základu vložíme mäso a prudko opekáme, až sa zatiahne.
- Stiahneme teplotu, prisypeme obe papriky a dovolíme im poriadne sa vyfarbiť. :-) Aby neprihoreli, podlejeme po chvíli trochou vrelej vody. Papriky je tu hodne hodne, hlavne tej štipľavej, ale nám to takto chutí a môžem veru len odporučiť.
- Pridáme nepremytú kyslú kapustu aj so šťavou, premiešame, prilejeme podľa potreby horúcej vody.
- V mrazáku mám odložené klobúky z paprík a podľa potreby ich sem tam niekde šupnem. Takže ich šupneme aj sem, alebo dajte kúsok čerstvej papriky. Pridáme aj popučený cesnak, premiešame, posolíme a dusíme...
- Keď je už mäso mäkké, zahustíme múkovou zátrepkou, prípadne zásmažkou.
- Podávame s knedľou, prípadne chlebom a riadnym kopčekom (až kopcom) kyslej smotany. Prajem všetkým dobrú chuť. :-)