Sedliacke šunkové koleno na pive
Autor receptu: mecom
Komerčný recept Postup- Na šunkovom kolene nakrájame kožu na štvorčeky a necháme temperovať na izbovú teplotu.
- V mažiari vymiešame polovicu celkového množstva byliniek (tymian, šalviu a listový petržlen). Pridáme rascu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a všetko dôkladne vymiešame.
- Zmesou potrieme koleno, dáme na pekáč a pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom, zaliatu pivom a vývarom so zvyškom byliniek. Necháme v chladničke do druhého dňa prikryté alobalom.
- Druhý deň dáme piecť na 120°C cca 2 hodiny podľa veľkosti kolena. Potom dáme dole alobal a pečieme ďalších cca 20 minút pri 180°C.
- Cibuľu si nakrájame na pásiky, orestujeme na údenej slanine a necháme dusiť vo vlastnej šťave, pridáme rascu, soľ, čierne korenie a dochutíme vínnym octom a cukrom.
|