Sedliacka sviatočná pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Tip na nedeľný obed :)
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky nakrájame, predvaríme asi 10 min. Preložíme na vymastený plech , podľa potreby ešte osolíme a posypeme drvenou rascou. Dáme zapiecť do chrumkava.
- Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme,osolíme a okoreníme.
(Množstvo rezňov,salámy a syra zámerne neuvádzam,každý si ich upraví podľa počtu svojich stravníkov).
- Opečieme z jednej strany na rozohriatom oleji a odložíme.
- Pripravíme si praženicu z rozšľahaných vajec.
- Rezne vrátime na panvicu neopečenou stranou nadol. Na každý rezeň dáme časť praženice.
- Na praženicu dáme plátok šunkovej salámy a plátok syra. Panvicu zakryjeme a na miernom ohni zapekáme,kým sa syr nezačne taviť.
- Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Dobrú chuť. :)