Sedliacka omeleta (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Moja večera, skromná sedliacka omeleta, tak,ako ju ja sama sebe pripravujem.
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarila som si malé zemiačky v šupke. Obielila som ich a nakrajala na kolieska(krížalky). Zohriala som si olej v panvici a zemiaky som začala opekať.
- Zemiaky poriadne opečiem, aby boli chrumkavé a medzitym si rozšlaham vajíčka a osolím.
- Vajičkami zalejem zemiaky , a necham zapiecť. Neprevraciam omeletu, je len tenká o to je väčšia. Keď vajíčko stuhne,možeme dochutiť soľou a korením.
- Keď idem servírovať,tak si dam na panvicu tanier(vhodnej velkosti) a jednoducho omeletu naň prevratim spolu s panvicou. K tomu som si dala zavaranú červenú papriku a feferóny, uhorky nakladané su tiež velmi dobre.