Scottish shortbread fingers - maslové sušienky fotorecept
Foto: lusinkab
Ďalší z receptov z knihy Mastering the art of baking. Tieto sušienky alebo keksíky mám veľmi rada ale tie z obchodu čo značka to Zobraziť celý popisĎalší z receptov z knihy Mastering the art of baking. Tieto sušienky alebo keksíky mám veľmi rada ale tie z obchodu čo značka to iná chuť a niektoré sa fakt nedajú ani jesť,tak som ich už viac krát piekla doma a chcela by som sa s vami podeliť s receptom. Možno niekomu príde vhod.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Najprv si prichystáme všetky potrebné suroviny.....
-
2
....... maslo nakrájame na kocky a necháme trošku zmäknúť.
-
3
Maslo vyšľaháme a pridáme k nemu cukor. šlaháme kým zmes nie je pekne krémová.....
-
4
..... pridáme preosiate múky .....
-
5
....... a pomocou varešky alebo "špatuľky" zľahka poprekladáme aby sa nám múky spojili s maslom ,asi nejak takto ....
-
6
....pomocou rúk všetko pekne spojíme,cesto je jemné ale nelepí sa ....
-
7
..... vytvarujeme do obdĺžnika, zabalíme do kuchynskej fólie a dáme na 40 minút odpočívať do chladničky.
-
8
Po 40 minútach cesto vyberieme a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na cca 1 cm. Cesto narežeme na tvar obĺžnikov o veľosti 2x7 cm a preložíme na plech vyložený s papierom na pečenie. Ukladáme asi tak 2 cm od seba a popycháme s vydličkou. (tento bod som zabudla odfotiť)
-
9
Mne z tochto množstva vyšlo 30 sušienok a z odrezkov ešte zopár lístkov.
-
10
Pečieme na 160 °C cca 20 - 25 minút pekne do zlata. Vytiahneme z rúry a hned posypeme cukrom,necháme postáť ešte 5 minút na plechu a preložíme na mriežku. Skladujeme v uzavretej nádobe.
Diskusia k receptu