Foto: elisticka
Tento recept som našla niekde v časopise tak som ho vyskúšala a upravila.je to vynikajúci koláčik.A dlho vydrží v uzatvorenej nádobe.pravda ak zostane čo Zobraziť celý popisTento recept som našla niekde v časopise tak som ho vyskúšala a upravila.je to vynikajúci koláčik.A dlho vydrží v uzatvorenej nádobe.pravda ak zostane čo sa stáva málokedy:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
250 g alebo Hera |
|
2 ks |
|
8 PL (acidko,zakysanka) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
plnka: | |
3 ks |
|
225 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Odvážime si múku a cukor a pripravíme všetky potrebné ingrediencie.
-
2
pridala som aj guarovu gumu (dostať v zdravej výžive)ale nemusí byť robila som už aj bez jej pridania
-
3
do misky si dáme múku a pokrájaný palmarín ,pridame žltka a soľ a ak máme tak aj gumu rukami vypracujeme cesto ktoré dáme do mikroténového vrecka odležať do chladničky na 10-12 hodín.
-
4
odležané cesto preložime na pomúčenú dosku a vygúľame na 4-5mm hrúbku.radiekom nakrájame na širšie pásiky
-
5
opatrne natočíme na formičky na šamrony a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180st. -25 minút
-
6
upečené a mierne vychladnuté opatrne zvlečieme z plechových trubičiek
-
7
nad parou vyšľahame tuhý sneh z bielkov a práškového cukru ,pred dokončením pridáme PL octu alebo citronovej šťavya premixujeme.
-
8
pomocou vrecúška naplníme šamrony .postupujeme tak že naplname najskôr z jednej strany a potom z druhej aby sme si nepoškodili upečené rúričky.a aj kôli ozdobe.
-
9
hotové posypeme práškovým a vaniklovým cukrom.dobrú chuť!!
zákusky, snad jenom na nějaké oslavy. Kdyby ve Tvém okolí bylo více
celiatiků, tak by tě uživila nějaká malá cukrárnička, kde bys nabízela samé dobroty. Chodit si na kafíčko a zákusek do takové cukrárny
to je určitě
sen nejednoho celiatika. Objednané zákusky domů to už není ono.
Inak tie dia koláče by bolo veru fajn kedy začali tiež pribúdať...