Foto: martina34
Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore. A toto je náš slávnostný obed. :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
10 ks |
|
Plnka: | |
125 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/4 papriky |
|
Zeleninová príloha: | |
|
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1-2 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 menšej konzervy |
|
1 balíček |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme šampiňóny, odrežeme nožičky, očistíme klobúčiky a trochu vydlabeme vnútro, aby sa nám vošlo viac plnky. Vydlabaný stred a očistené nožičky nakrájame na drobné kúsky a použijeme do zeleninovej prílohy.
-
2
V mise si vymiešame bryndzu, nastrúhaný syr, nakrájanú papriku a cibuľu. Pripravenou plnkou naplníme šampiňóny.
-
3
Dáme si zohriať panvicu, dáme do nej olivový olej a nakrájanú cibuľku, chvíľku popražíme a pridáme nakrájané zvyšky šampiňónov. Pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané údené tofu. Trochu osolíme, pridáme majoránku a paradajkový pretlak, chvíľku podusíme.
-
4
Túto zmes vylejeme do pekáčika na pečenie, na ňu poukladáme naplnené šampiňóny a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 15 minút pri 200 stupňoch. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať s pečenými zemiakami alebo hranolkami ozdobené čerstvou zeleninkou.
Diskusia k receptu