Foto: zirafninka1
Lahodné smotanové jedlo pripravené v jednom pekáči
Suroviny
1 kg |
|
250 g, čerstvé |
|
3 ks, fialová malá |
|
3 ks |
|
350 g, zelené (mrazené) |
|
3 strúčiky |
|
200 g |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Očistenú jarnú cibuľku a fialovú cibuľu si nakrájame na krúžky.
-
2
Pripravené zemiaky, fialovú cibuľu, pár vetvičiek rozmarínu a cesnak, ktorý sme roztlačili plochou stranou noža, dáme do pekáča a jemne pokvapkáme olivovým olejom (ja som použila ochutený rozmarínom a ružovým korením). Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
-
3
Alobal odstránime a do pekáča pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme mletú rascu a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
4
Polejeme smotanou a dáme do rúry na ďalších 20 minút. Počas pečenia jedlo občas premiešame.
-
5
Pridáme zelené fazuľkové lusky,
-
6
nakrájaný údený šmakoun. Zľahka premiešame a pečieme ďalších 20 minút.
-
7
Upečené. Prebytočná voda sa v rúre odparila a smotana vytvorila jemnú omáčku.
Diskusia k receptu