Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami fotorecept
Foto: mitzy
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
1 hrsť |
|
1/2 ks |
|
1 strúčk |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
na posypanie |
|
štipka |
|
|
|
(kečup) na potretie cesta |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Na oleji popražíme cibuľku s červenou paprikou. Pridáme pokrájanú mrkvu, šampiňóny a zalejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme čiernym korením, poprásime bazalkou a pretlačíme struk cesnaku. Dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút a chvíľu dovaríme odokryté na silnejšom ohni, kým sa voda neodparí. Zatiaľ si na rozvaľkané lístkové cesto (kúpila som už rozvaľkané na papieri na pečenie) natrieme paradajkový pretlak alebo kečup (použila som kečup, ale pretlak by bol iste lepší) a poukladáme naň za hrsť umytých listov špenátu.
-
2
Pridáme šampiňóny s mrkvou.
-
3
Preložíme a zvinieme. Konce zahneme.
-
4
Potrieme slnečnicovým olejom a posypeme sezamom a rascou.
-
5
Pečieme v predom rozotriatej rúre na 190-tich stupňoch Celzia 30 minút.
-
6
Teplý závin pokrájame a servírujeme s listami špenátu. (Plnka pri prekrojení vylezie, ale naaranžujeme ju na tanieri :)
-
7
Plnka sa dá obmieňať od výmyslu sveta. Dobrú chuť ;)
Diskusia k receptu