Šalátová polievka s údeným mäsom

Autor receptu: gubics

4-6
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Údené mäso alebo kolienko uvaríme do mäkka (ja skôr rozvarím). Uvarený vykostíme a pokrájame na malé kúsky. Šalát dobre umyjeme a potrháme asi na 3 cm pásky, hodíme na horúci olej a mierne podusíme asi na 1/2 objemu, poprášime hl. múkou zamiešame .Vychladnutým vývarom z údeného mäsa,alebo studeným mliekom zalejeme, ak je vývaru málo, necháme zovrieť. Pridáme pokrájané mäso, dochutíme roztlčeným cesnakom (alebo cesnakovým práškom),mletým čiernym korením, paprikovou pastou Piros arany, balzamikovým ocotom,pridáme šľahačkovú smotanu a necháme 1x zovrieť. Keď obľubujete pikantnejšie Piros arany môžete použiť štipľavý. Solíme len ak je potrebné, lebo údené mäso je slané,ochutnáme a dochutíme podľa potreby. Namiesto poprašku šalátu s múku môžeme je aj klasicky podbiť,podľa chuti. Podávame s chlebom teplé alebo studené. Prajem dobrú chuť!