Šalát zo sterilizovanej kapusty

Autor receptu: badyno

Tento šalát pripravujem vždy, keď sa chcem zavďačiť svojej návšteve. Zatiaľ každému veľmi chutil.

Suroviny

Postup

  1. Červenú sterilizovanú kapustu otvoríme, scedíme šťavu. Ak je veľmi dlhá, môžeme ju nožíkom nakrájať. Dáme do misy. Pridáme: nasekané na tvrdo uvarené vajíčka, šunku nakrájanú na pásiky, sterilizované uhorky nakrájené na malé kocky, cibuľu nakrájanú na malé kocky. Zľahka premiešame. Ďalej dochutíme korením, horčicou, cukrom, majolenkou. Podľa chuti môžeme prisoliť. Nakoniec primiešame sterilizovanú kukuricu a hrášok. Môže byť však iba kukurica, alebo hrášok. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Podávame s čerstvý chlebíkom alebo bagetou. Je veľmi v hodný aj na obloženú misu. i