Foto: eldina
čo dodať?fantastický,kto okúsil-stal sa závislým..:)
príprava
na 230 °C
Suroviny
koľko chcete |
|
koľko chcete |
|
p.p. - strúčiky |
|
akýkoľvek |
|
|
|
/alebo tekvicový či iný panenský/ |
|
nasekana |
|
Postup
-
1
na veľký plech si dáme papier na pečenie a uložíme naň papriky/kápiové,tie majú veľa "mäsa",aj naše zelené,dužinaté,iné neodporúčam-myslím tým tie obrovské,farebné/ a baklažány/popicháme vidličkou na pár miestach/
-
2
dáme piecť asi na pol hodinu,na cca 200-230 stupňov.. ---------------------- môžme raz otočiť,ale aj nemusíme/opečú sa z oboch strán, ja otáčam/,vidíme po farbe,keď sú opečené/sú spľasnuté a majú na sebe čierne"oká"/
-
3
prikryjeme dvomi utierkami,na cca 10minút,aby sa zaparili
-
4
po 10.-tich minútach vyzerajú takto:
-
5
ošúpeme/na to využijeme papier na pečenie,ktorý so šupami zahodíme/.. baklažán sa veľmi ľahko vylupne,papriky závisí aj od dužiny,čím dužinatejšie,tým ľahšie...
-
6
nakrájame........na kúsky,nechceme mať kašu...:)
-
7
nakrájame si petržlenovú vňať + cesnak
-
8
všetko zmiešame
- 9
pridáme ocot,olej,soľ.../podľa chuti/ --------------------------------- dáme chladiť------chutí ku všetkému...môžte mi veriť...:) kápiové papriky sú "sladké",takže ak chce niekto dodať do šalátu niečo pikantné,nech sa páči.. ----- ja robím v lete /v sezóne/aj z našich,zelených paprík,ktoré sú aj pikantné
- 9
som nerobila,nabudúce bude aj s ním,upečené papriky dávam na pár
minút do mikro-sáčku,tiež ide šupka pekne dolu,urobím čo najskôr...
ináč,tento šalát sa robieva aj osve papriky či baklažán...ja robievam aj takto,zmiešaný...