Šalát z pečených baklažánov
Autor receptu: sueclash
Tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin.wordpress.com - budem rada,
ak sa zastavíte.. :-)
Postup
- Baklažány omyjeme a v rúre predhriatej na 220 C (vzduch 200 C) pečieme 25 - 30 minút, až kým sa na šupke nezačnú tvoriť malé pľuzgieriky. Potom baklažány schladíme a šupku stiahneme. Odstránime stopky a dužinu nakrájame na malé kocky.
- Olivy (vykôstkované) nakrájame na tenké plátky. Paradajky krátko ponoríme do vriacej vody a stiahneme šupku. Dužinu bez jadierok nakrájame na menšie kocky.
Všetko zmiešame a okoreníme citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Cesnak ošúpeme a nasekáme na jemno. Bazalku omyjeme a lístky nakrájame na tenké prúžky. Cesnak, bazalku a olej zmiešame so šalátom. Podávame s celozrnnou bagetou.