Šalát z paradajok a chleba fotorecept

marianne - fotkamarianne, 27. júla 2013
Šalát z paradajok a chleba (fotorecept)
Foto: marianne

Úprimne,kedže poznám chute domácich,myslela som,že budem šalát doma jesť sama.Aj tak dobre,hovorím si,viac mi ostane.Ale skoro neostalo ani na fotku.Do pol hodinky bolo Zobraziť celý popisÚprimne,kedže poznám chute domácich,myslela som,že budem šalát doma jesť sama.Aj tak dobre,hovorím si,viac mi ostane.Ale skoro neostalo ani na fotku.Do pol hodinky bolo po ňom. Doslova za pár minút bol hotový. Celozrnný chlebík splnil svoj účel.

10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
4 krajce (tvrdý)
3-6 PL
1 ks nadrobno pokrájaná
6 lístkov
6 lístkov
6 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame na malé kúsky,posolíme a necháme postáť.

    Šalát z paradajok a chleba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame chlieb na kocky,dáme ich do misy a pokvapkáme červeným vínom,ktoré môžeme a nemusíme zmiešať s troškou vody.Pridáme bylinky.

    Šalát z paradajok a chleba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme posolené rajčinky,cibuľku aj vňaťková môže byť.Pokvapkáme oliv.olejom asi 4 PL,okoreníme čerstvo pomletým korením,dáme vychladnúť do chladničky.

    Šalát z paradajok a chleba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladené ešte pokvapkáme dvoma PL oleja.Podávame.Doma si k tomu pridali ešte údený ovčí syr.A chutilo veľmi.Zmizlo rýchlosťou blesku.

    Šalát z paradajok a chleba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Recept na chlieb je tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnny-kysnuty-chlieb-fotorecept/43431-recept.html alebo si upečte podľa svojho osvedčeného receptu,alebo aj kupovaný poslúži.

Diskusia k receptu

marikahr
tak tento recept ma prekvapil, chut rozmoceneho chleba si nedokazem predstavit a uprimne ani ma nelaka :-)
vygooglila som, ze ide vpodstate o toskansky salat Panzanella. No asi sa premozem a vyskusam ;-)
marianne
:-DDD @marikahr presne takto reagoval aj moj muz:-))) esteze je rozmoceny vo vine,povedal,ale zbagroval ho cely,ani na fotku mi skoro nenechal....teraz neviem ci bol taky hladny,alebo mu fakt chutil:-)))
marianne
ale druhy krat ho este opeciem ako krutony do polievky,robila som ho 1x....v recepte ,ale tak nepisali...
tatranka
@marianne , práve som ti po prečítani receptu chcela poradiť.Krutóny opiecť !!! Nerobila som tento šalátik,ale bola som ním ponúknutá.Krutónky boli opečené.
Ďakujem za recept a veru si ho urobím aj s vlastnou radou pre teba./Krutóny budu dobre opečené./
lusinkab
Ja zvyknem robit podobne ale ako krutony a bez vina ale tato kombinacia s vinkom sa mi velmi paci :-) trosku vinka do salatiku a trosku aj do poharika :-)
marianne
dakujem @tatranka ,uz som mudrejsia:-) ked ja som taka predpisova,chcela som dodrzat presne recept,preistotu som tomu ani ten taliansky nazov nedala ako @marikahr pise,az nie je zle nedobre,ze to jie je ono.Ale zjedlo sa,na buduce spravim ako krutony,potom vymenim fotku..ak sa bude dat,ovsem...
ebaka
Paradajkový šalát milujem a s krutonkami si to tiež viem predstaviť,vyskúšam...úvodné foto je véééľmi lákavé,mňam....a také jednoduché je to -:))))))))dík
mariamka
marianka :) salatik moze byt chutny, stoji za vyskusanie, mna skor prekvapilo tolko gram. chyb, nie je zvykom u teba :))
marianne
diktuj,kde..:-) neviem dat na klavesnici,dlhe velke u,toho som si vedoma..koli vynimal,dlzen chyba na i,chyba mi pismenko v paradajkach...je pravda ponahlala som sa dnes,mame v Kysuci jarmok,tak vyvaram od rana,nekontrolovala som po sebe....no zblaznim sa? editovat neda, aby som si to opravila a koli tomu zablokuju cely recept....ospravedlnujem sa,ktorym to oci kole.....ale hrubky nevidim,ci?
evanaaa
Taký s krutónkami radšej, ako s vínom rozmočený chlieb, ale dá sa aj tak, treba ochutnať. len mňa prekvapila @mariamka o tých chybách, preto som si tvoj recept prešla a divím sa - ja som slepá, žiadne hodné povšimnutia nevidím, a keby aj , to by musela tu opravovať veľa Varecháčov, kde by to ozaj bolo namieste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia