Šalát z červenej šošovice, mrkvy a červenej repy fotorecept
Foto: zuzanka1367
Možno niekomu príde vhod v tomto pôstnom období, alebo ho doplníte kúskom mäsa a urobíte si ľahký obed...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na lyžici masla opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme premytú šošovicu a ešte chvíľu opekáme, zalejeme vínom a necháme odpariť, postupne prilievame vývar a miešame, ako keď varíme rizoto. Vývaru prilejeme len toľko, aby ho šošovica popila. Nerozvaríme ju.
-
2
Mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky a tiež ju sprudka opečieme na lyžici masla, nech je chrumkavá, pridáme k šošovici...
-
3
Červenú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky, ja som krájala na uhorkovom strúhadle, repu pruko opečieme na pár lyžiciach masla, preložíme na kuchynský papier, nech popije prebytočný tuk...
-
4
Osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou a už len naložíme na tanier...Dobrú chuť prajem.
Možno by som ja namiesto šošovice použila pohánku...