Šalát z brokolice a hrozna fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 23. novembra 2016
Šalát z brokolice a hrozna (fotorecept)
Foto: kecemis
8-12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g (rozobratá na ružičky)
500 g
1 - 2 PL
1/8 ČL
1 ks
2 PL
2 PL
3 - 4 PL
2 PL
1/8 ČL




Postup

  1. 1

    Dal som si zohriat ruru na 220 stupnov. Do misky som si dal ruzicky brokolice a bobule hrozna. Pridal som dve lyzicky olivoveho oleja, sol a korenie a zakrytu misu som potriasol, aby sa brokolica a hrozno poolejovali. Potom som ich dal na plech vystlaty peciacim papierom. Vlozil som do rury a dal piect na priblizne 25 - 30 minut, alebo kym brokolica nezhnedne a hrozno nezacne maknut. Asi po 15 minutach som plech vytiahol a premiesal brokolicu a hrozno. Po upeceni som plech vytiahol a nehal trochu vychladnut.

    Šalát z brokolice a hrozna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pocas chladnutia som si v mensej miske zkombinoaval majonezu, smotanu, cukor (ja som pouzil hnedy, kokosovy) a citronovu stavu. Ja som zvolil smotanu a majonezu 1:1. Kto chce zdvojnasobi majonezu a vynecha kyslu smotanu.

    Šalát z brokolice a hrozna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K troche vychladnutej brokolici som pridal na tenko nakrajanu cibulu a premiesal.

    Šalát z brokolice a hrozna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nabral som salat na tanier a polial s pripravenou omackou. Ja som to posypal s oprazenymi orechami znacky pecan. Ale moze sa pouzit aj oprazena slanina, pripadne na sucho oprazene nasekane mandle.

    Šalát z brokolice a hrozna (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
Toto je zasa veľmi zaujímavý šalát plný antioxidantov. Brokolica je jemnej chuti, mne sa tá kombinácia pozdáva, pre seba iste vyskúšam a pošlem aj dcére, teraz fičí na brokolici. Vďaka.
haji
Pro mě celkem nezvyklá kombinace, ale co, saláty mám ráda, určo by mi chutnal s dresingem i bez. Testovací vzoreček by neškodil.
monty469
Velmi zaujimavy a iste chutny salat. Su tam same dobre veci ;-)
kecemis
Dakujem za potesenie sposobene vasim pristavenim sa. Urcite sa potesenie geometricky zvysi ak vyskusate a doladite tuto inspiraciu. @Haji mohol by som poslat vzorku, ale obavam sa ze I napriek zime ktora tu panuje, neprislo by to v prilis lakavom stave. Dakujem
1x haji
kecemis
Dakujem Ladies za pristavenie sa pri tomto salate. Viem, ze kombinacia je troche divoka, ale stoji za vyskusanie.