Zeleninový šalát

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

Autor receptu: podravka

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

2
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  2. V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, vegetu a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  3. Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220 °C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.
  4. Podávanie: Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.
  5. Rada: Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.