Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom
Autor receptu: redakcia
Vhodné k suchému ružovému vínu.
4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zázvorovo–citrusový dresing: Najprv odšťavíme pomaranč a citrón, pridáme nadrobno nastrúhaný zázvor, šalátové listy a dôkladne rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a cukrom.
- Marinované hrozienka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme pomarančovo–citrónovou šťavou, pridáme hrozienka a nadrobno nakrájané čili papričky. Povaríme a zredukujeme na omáčku.
- Do omáčky pridáme mandarínky, melón, všetko necháme ešte raz zredukovať a vychladíme. Výber listových šalátov dôkladne umyjeme, premiešame s marinovaným ovocím a dochutíme dresingom.