Šalát s granátovým jablkom a avokádom fotorecept
Foto: kukulienka71
Trocha tu naruším reťazec lákavých múčnikov ľahším exotickým šalátom plným antioxidantov.
príprava
Postup
-
1
Inšpirácia znova z mexickej kuchárky. Je tam tak veľa krásnych receptov, ktoré sa hodia na leto, že ich skúšam rad-radom. Toto "panské huncútstvo" (ako by to možno nazval @kimlo) sa hodí ako samostatný chod alebo príloha aj ku grilovanému mäsu. Podáva sa hneď začerstva, aby sa nestratili vitamíny a listový šalát nezvädol. Ten si umyjeme a necháme voľne uschnúť. Už mám pekný vlastný z mini záhradky:-) Škoda, že si nemôžem odtrhnúť aj avokádo, granátové jablko a citrusy...
-
2
Pracovná plocha na terase je vhodná kvôli dostatku svetla. Na fotke mi chýba cesnak a limetka.
-
3
Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a opatrne vyberieme dužinu. Nakrájame ju na malé kocky a pokvapkáme na tanieriku limetkovou šťavou. Granátové jablko rozrežeme priečne a potom ešte na viac častí, z ktorých do misky povyberáme semienka prekrásnej farby - sú veľmi prospešné pre naše zdravie, takisto ako aj všetky ostatné suroviny z tohoto šalátu.
-
4
K semienkam pribudol nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku.
-
5
Horčicové semienka podrvíme alebo pomelieme
-
6
Teraz pripravíme dresing - nálev: v miske zmiešame červený vínny ocot, limetkovú šťavu, horčic. semienka, cukor a olivový alebo tekvicový olej.
-
7
Celkovo príprava netrvá dlho, ak ste zruční aj vo filetovaní citrusov. Kôru z nich obrežeme ostrým nožom tak, aby sme odstránili aj čo najviac bielej šupky.
-
8
Jednotlivé dieliky vyrežeme spomedzi blán, režeme až k jadru...
-
9
...potom dieliky nakrájame na veľkosťou vhodné sústa. Šťavu, čo vytečie pomimo, zlejeme do dresingu.
-
10
Tak isto "operujeme" aj s grepom. Červený mám radšej, zdá sa mi lahodnejší ako biely.
-
11
Citrusové kúsky, granátové semienka, cesnak a avokádo uložíme do väčšej z prítomných misiek, zalejem nálevom a opatrne premiešame, do podávania môžeme uložiť na chvíľu do chladu.
-
12
Na tanier uložíme listy šalátu a naň potom navrstvíme farebnú zmes. Nerobte veľa nálevu, nechajte vyniknúť aj samotnej ovocnej chuti. Môže sa to docieliť aj tak, že ním len vo finále pokvapkáte ovocie a zeleninu na tanieri.
-
13
Posledný krok bude čerešnička na torte, čiže krúžky červenej cibule na ozdobenie a doladenie pikantnosti.
-
14
Prajem dobrú chuť aj s voňavými steblami zakvitnutej levandule:-)
úžasná chuťová kombinácia, pestrosť výberu, ktorý harmonicky ladí, tá fantastická osviežujúca chuť, moja veľká poklona Ti patrí, si veľmi veľmi šikovná, páči sa mi zloženie i to filetovanie :-)
jasných 5* i celé nebo hviezd Ti posielam milá @kukulienka71 :-)