Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Foto: carlos5112
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré sme mali doma a ktoré mám rád :) Zobraziť celý popisNevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré sme mali doma a ktoré mám rád :) Samozrejme, opäť som ostal v "zdravej kuchyni"..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
360 g |
|
300 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
70 g |
|
1/2 ks |
|
30 g |
|
6 ks |
|
50 g |
|
2 PL |
|
2 štipka |
|
Marináda na prsia: | |
250 g |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
2 štipka |
|
1 - 2 PL |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Na začiatok si urobíme marinádu. Do misky dáme biely jogurt, med, šťavu z polovice citrónu, olivový olej, pretlačíme jeden strúčik cesnaku a nakoniec dáme bylinky.. Predtým než tam vložíme mäso to poriadne rozmiešame. Mäsko si môžeme nakrájať na také väčšie plátky, potom ho dáme do marinády a na polhodinku do chladničky.
-
2
Kým máme mäso v chladničke, využijeme čas a urobíme si šalát. Všetku zeleninu poriadne premyjeme a nakrájame podľa vlastnej potreby. Cherry paradajky dáme až na samý koniec, keď už budeme mať na šaláte aj mäso s marinádou. Keď už máme šalát urobený a zostal nám ešte čas, môžeme si zatiaľ poriadiť kuchyňu, aby sa nám ten bordel potom nenakopil ;)
-
3
Na panvicu si dáme roztopiť maslo. Keď je panvica zohriatá, pridáme mäso aj s marinádou. Vrh posypeme sezamom a robíme mäsko na panvici až dokým nieje urobené. (17-19min). Keď je mäso urobené, dáme ho na šalát. Dobrú chuť ;)
rada a často mávam na večeru v rôznych úpravách.