Sakra dobré cestoviny

1cuba1libre1 - fotka1cuba1libre1, 5. septembra 2011

Veľmi rada miešam chute a poslednú dobu som sa zamilovala do chilli, dávam ho snáď všade :). Po troche experimentovania vzniklo toto :) Dobrá Zobraziť celý popisVeľmi rada miešam chute a poslednú dobu som sa zamilovala do chilli, dávam ho snáď všade :). Po troche experimentovania vzniklo toto :) Dobrá chuť :) P.S Vegáni samozrejme bez syra/so sójovým syrom a s nevaječnými cestovinami ;);)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 1
 1 a 1/2
 1/2
 1
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cuketu na kocky, nasolíme a necháme pustiť vodu (mne sa nechcelo čakať a chutilo aj tak :)). Rajčiny si nakrájame na mesiačiky, tofu si nakrájame na kocky.

  2. 2

    Vo woku (alebo panvici) necháme rozohriať olivový olej. Necháme zovrieť vodu na cestoviny s troškou soli a oleja.

  3. 3

    Do woku pridáme cuketu, posypeme mletým korením a poriadne popražíme, nezaškodí aj s troškou vody. Keď bude cuketa mäkká, pridáme rajčinu a tofu. Ochutíme soľou, chilli, cesnakom a provensálskymi bylinkami. Poriadne popražíme, kým nebude všetko mäkké. Potom pridáme plechovku s fazuľami v chilli omáčke a na miernom ohni necháme variť.

  4. 4

    Medzitým nám určite zovrie voda na cestoviny, tak ich necháme variť podľa návodu na obale. Občas premiešame, aby sa nezlepili.

  5. 5

    Zmes vo woku pravidelne premiešavame a popr. ešte dochucujeme. Ja to vždy robím podľa chuti, keď sa mi zdá, že je nejakého korenia málo, po troške pridávam až kým nie som spokojná. Vypneme až bude všetko mäkučké, rajčinky sa môžu kľudne aj rozvariť, spraví to dobrú chuť. :)

  6. 6

    Keď budú cestoviny hotové, scedíme, dáme na tanier a pridáme zmes z woku. Posypeme ešte nakrájaným camembertom.

Diskusia k receptu

sharona
Chilli je výborné na chudnutie, Jennifer Lopez o tom vie svoje - takto si vraj po pôrode upravila postavu. Ale nesmie sa to s ním preháňať, lebo môže až poleptať žalúdok. Takisto olivy, napriek tomu že sú dosť mastné, podporujú chudnutie - odporúča sa denne zjesť zopár olív.
bozulka
Neviem,ale na mňa to nefunguje,olivy milujem a keď sú plnené chilli je to úžasné.Používam denne a dosť ... a kilečka sa ma držia a držia...
1cuba1libre1
no ja vôbec nechudnem a chilli som si obľúbila pre chuť.....mám rada trocha pálivé jedlá :):):) a k zeleninke je chilli výborné ;)
orchidea
Až na to chilli - ja nemusím pálivé jedlá, vyzerá recept zaujímavo a určite aj chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia