Ryžový nákyp s penou (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Zase streda a u nás sladký obed,moje deti tento nákyp milujú.

Postup

  1. Ryžu dobre premyjeme a dáme variť zaliatu vodou a posolenú.Ked je mäkká,pridáme mlieko a za stáleho miešania varíme,ryža by mala byť mierne rozvarená.
  2. žltky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.Do horúcej ryže dáme maslo a miešame,kým sa neroztopí.Potom pridáme žltky s cukrom,hrozienka,mletú škoricu,cit. kôru a dobre premiešame.
  3. Polovicu ryže dáme na plech,vymastený a posypaný strúhankou,rozložíme slivky z kompotu a sušené jablká.
  4. Navrstvíme druhú polovicu ryže a dáme zapiecť na 30 minút,do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
  5. Zbielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a natrieme na zapečený nákyp.(ZABUDLA SOM ODFOTIť) a dáme do rúry,kým sneh nezružovie,ale rúru najskôr znížime na 170 stupňov.Podávame poliate šťavou z kompotu.