Foto: diabambulka
porcie
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
600 ml |
|
|
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
1 ks, /malý/ |
|
1 ks, /malý/ |
|
1 PL |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Ryžu si uvaríme v mlieku za stáleho miešania, pokým nezhustne. Počas varenia pridáme soľ a vanilkový cukor.
-
2
Po uvarení, do horúcej ryžovej kaše vmiešame 4 žĺtky a 1 PL kryštálového cukru,
-
3
tuhý sneh z bielkov a kúsok masla.
-
4
Zapekaciu misku natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Do misy dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme ovocie a prikryjeme druhou polovicou. Môžeme urobiť viac vrstiev záleží akú máme veľkú zapekaciu formu.
-
5
Pečieme 20 min pri 220 stupňoch Celzia. Ovocná poleva: Šťavu z ovocia zlejeme a poprípade dolejeme vodou, tak aby sme mali 700ml tekutiny. 350ml zohrievame a v druhej polovičke si rozmiešame pudingový prášok, ktorý následne následne zmiešame s prvou polovičkou šťavy. Uvaríme ovocnú polevu, ktorú dochutíme šťavou z citróna poprípade ak treba docukríme. Hotový nákyp nakrájame a polejeme ovocnou polevou.
Diskusia k receptu