Ryžové rolky

Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu, cuketu a kvaku a dusíme do zmäknutia. Uvaríme fazuľu azuki a ryžu a necháme vychladnúť. Ryžu, fazuľu azuki a orestovanú zeleninu spolu zmiešame.
  2. Ryžový papier namočíme jemne do vlažnej vody a cca po 30 sekundách vyberieme a položíme na dosku. Do stredu papiera navrstvíme pripravenú zeleninovú zmes, chytíme dolný okraj papiera, prikryjeme ním plnku, potom ohneme bočné okraje papiera a zavinieme. Takto zrolované ryžové roládky poukladáme na vymastený plech a cca 2–3 minúty pečieme na 180 stupňoch.
  3. Medzitým pripravíme kuskus – v miske ho zalejeme litrom jemne osolenej vody a prikryjeme, kým nezmäkne. Farebné papriky nakrájame na drobné kocky a primiešame do hotového kuskusu.