Ryžové krekry

Autor receptu: katerin

Jednoduché,zdravé chrumkanie. Na fotke je robené z 2 šálok ryže na klasickom velkom plechu. Recept je na jeden menší plech.

30 minút
príprava
45-60 minút
na 160-165 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu, ryžu, soľ a postavíme na oheň. Keď začne variť, dáme na čo najmenší horák, stiahneme na minimum, zakryjeme pokličkou a necháme 25-30 minút, alebo až do rozvarenia.(občas premiešame) Rozvarenú ryžu necháme vychladiť.
  2. Do studenej ryže pridáme podľa chuti "prídavok č.1, č.2, alebo č.3. (samozrejme, kdo chce aj iné príchute, alebo bez príchutí) Dobre premiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, (ja som ho ešte trochu poolejovala) a lyžicou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 0,5cm.
  3. Dáme do rozohriatej rúry na 160-165st.C asi 45-60 minút.(záleží na rúre, každá pečie inak) Ja som plech počas pečenia obrátila asi 3-4 krát. Po upečení necháme 2 minútky vychladiť a potom stiahneme papier a narežeme na ľubovolné formy(paličky,štvorce...). Necháme úplne vychladiť a môžeme chrumkať. Dobrú chuť!
  4. Dodávam z vlastnej skúsenosti, že na tretí deň zmäkli, ale 10 minút na 50st.v pootvorenej rúre im vrátilo chrumkavosť.
  5. A ešte...