Pohánkový chlieb
Rýchly pohánkový chlieb bez lepku
Autor receptu: novalim
Na tento rýchly pohánkový chlieb bez lepku nebudete potrebovať viac než hodinu času.* Chutný a výživný chlebík, ktorý si
upečiete z našich prirodzene bezlepkových múk s chrumkavou kôrkou vám bude určite chutiť. Vyskúšate náš najnovší recept?
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup
- Do väčšej misy dáme ryžovú a pohánkovú múku Novalim, pridáme soľ, mletú rascu a sódu bikarbónu a tieto suché prísady dobre premiešame. Potom do misy pridáme aj zvyšné prísady a ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladké cesto.
- Cesto vložíme do formy na chlieb, stierkou uhladíme povrch a posypeme celou rascou. Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme najprv 30 minút na 150 °C, potom teplotu zvýšime na 200 °C a necháme ešte aspoň 15 minút zapiecť kôrku.
- Bezlepkový pohánkový chlieb je hotový, keď zapichnutá špajľa vyjde suchá. Vyberieme z rúry a chlieb necháme vo forme úplne vychladnúť. Chladnutím sa v chlebe ešte dopeká striedka. Preto ho nakrojíme až po úplnom vychladnutí.