Rýchle syrové krekry fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. novembra 2015
Rýchle syrové krekry (fotorecept)
Foto: tatranka

Email som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento Zobraziť celý popisEmail som dostala na tieto krekry od internetovej priateľky Janky.Dievčatá vedia,že rada pečiem varím a hneď aj vyskúšam recept ktorý sa mi páči.A tento sa mi veru páči.Je rýchly,nepotrebuje veľa surovín a čo je hlavné je chutný. Blížia sa vianočné sviatky a na Silvestra,ako by som chutné keksíky našla.

64 ks
porcií
15 minút
príprava
7-10 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g tvrdý
200 g
200 g obyčajná
2 ks
0,5 ČL
1 ČL granulovaný




Postup

  1. 1

    Ingrediencie som si pripravila,navážila.A potom som už len rad za radom dávala do hromady tieto potraviny.Múku so soľou a granulovaným cesnakom.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhala som na jemno tvrdý syr.Ja som mala eidam.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som maslo a vajíčka.Všetko som spolu spracovala uhnietila.Rukou.Ide to raz a dva.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na doske som vyformovala tento válec.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozdelila som ho na osem rovnakých častí.Takže mi vyšlo osem koliesok.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z každej hrudky som urobila guľku, preto že cesto sa bude váľkať do kruhu. Treba podsypať sem tam trochou múky. Snažila som sa ich spracovať na rovnako veľké.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som širšou slámkou na malinovku a iné drinky, povykrajovala do cesta dierky. Slámku som si postrihala na menšie kúsky, aby sa mi lepšie a rýchlo dierkovalo.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koliesko s dierkami som ostrým nožom pokrájala na osem častí. Takže z cesta urobíte 8 x8 = 64 kúskov.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som vo vyhriatej trúbe na 180 0C, asi 7 -10 minút, na fóliach na pečenie. Nech aspoň trochu krekry zružovejú. Vyšli mi tri plechy.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po upečení som ich nechala schladiť. Sú krehké a veľmi chutné. Tvar si môžete voliť ľubovoľný. Mne sa to takto zdalo rýchlo a celkom vyhovujúco.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krekry som uložila do krabičky a do mrazu. Vo v hodnej chvíli sa objavia na stole.

    Rýchle syrové krekry (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

martamm
Musia byt vyborne a hlavne clovek vie, ake suroviny pouzil, u mna za 5* :)
dandy51
U nás syrové krekry môžu všetci, určite vyskúšam,vyzerajú výborne
maska10
zavriem oci a uz pocujem to chrumanie mnaaam davam plny pocet hviezdiciek*****
aroooo
5*, kk, čo dodať - musím vyskúšať, už dopredu podľa ingrediencí slintám....
tatranka
Robila som ich dnes po prvý krát.No veru budú patriť k obĺúbeným,k malému posedeniu.Niečo som dala zamraziť / už upečené/ som zvedavá,ako s budú zajtra správať po rozmrazení.Je to pre mňa dôležité.Mám rada koláčiky či slané alebo sladké,ktoré sa správajú aj po rozmrazení,ako by som ich práve vytiahla z trúby. Potom poinformujem.
2x zorka a mimit
tatranka
Robila som ich dnes po prvý krát.No veru budú patriť k obĺúbeným,k malému posedeniu.Niečo som dala zamraziť / už upečené/ som zvedavá,ako s budú zajtra správať po rozmrazení.Je to pre mňa dôležité.Mám rada koláčiky či slané alebo sladké,ktoré sa správajú aj po rozmrazení,ako by som ich práve vytiahla z trúby. Potom poinformujem.
hubata
Vyzeratjú vynikajúco, videla som ich na fb - reku toto musím od @tatranky mať vo svojej kk. Vďaka za krásny recep a fotopopis. Ako vždy perfektné!
torticka
Ako vzdy, perfektne. Taketo mozeme aj my papat. Urcite spravim.
babkamt
ukladám do kk, príležitostne vysúšam, pekne spracovaný recept - ako vždy:-)
tonicka53
úvodná foto je hneď za 5* a KK :-) tvoje syrové krekry vyzerajú byť veľmi chutné, vďaka za krásne spracovaný recept.
tatranka
Soni-Áno videla som ich tu.Máš ich naozaj pekné na tom bodkovanom obruse.To ťa naozaj definuje.A som rada ,že si potvrdila že sú chutné.A chcela som ich vyskúšať a tak mať aj svoju skúsenosť. Dnes Ráno som ich vybrala z mrazu a veru sa chovajú ohromne .Ako čerstvo upečené.
ajula
To je mňamka! Lepšia ako sladkosti.
evka111
vyzerajú prudko jedlé :-) a bez zbytočných ečiek
remcula
Ojojój, Marti, to je paráda, ale jak víš, já nemůžu :-(
duliz
ohromné....len jednu chybu majú....64 sa mi zdá mááááálo :-)
bubaya
Jééj, a tento recept ja poznám - syr, maslo, múka jedna k jednej, robievala som, dávno pradávno, aj s bryndzou, a sypala som ich makom alebo syrom, alebo rascou. Ale takéto krásne syrové trojuholníky ma nikdy nepadli. Ukladám, upečiem.
tatranka
@duliz odpovedám tebe,lebo ty si ich môžeš urobiť nie z ôsmich kúskov cesta,ako som robila ja.Ale zo 1ž napríklad a budeš mať menšie trojuholníčky,alebo iný tvar a bude ich ráz toľko.
To je už tvoja voľba akú veľkosť si zvolíš.
@bubaya je tu zrejme veľa možnosti a ty si ich spomenula.Piekla som ich prvý krát a na budúce skúsim byť aj ja variabilnejšia.
Janka áno viem a obdivujem ťa. Anička,ďakujem.
Za vaše komentáriky ďakujem.
gabrielka
vyzerajú chutne aj pekne. ako všetky recepty od Tatranky, inak už sa dávno neobjavili recepty od Tatranky
spetkasoli
poznam tieto keksiky mila@tatranka , mam recept davky po 250g, zlozenie presne to iste, len bez granulovaneho cesnaku. Ano potvrdzujem, ze su vynikajuce, u nas doma velmi ziadane, peciem velmi casto. Nabuduce skusim podla teba s cesnakom, ktory mame doma radi. Pekny vecer vsetkym na Vareche
evanaaa
Martuška, ja som ich tiež videla na FB a dokonca som si ich aj zdieľala, lebo sa mi páčia, len by som pokusne robila z polovičnej dávky, ako sa mi podaria a ak dobre, tak potom niekedy na sviatky repete. A ešte - po vytiahnutí z mrazničky si ich nechala voľne vonku povoliť?
alexdidi
Tiež robievam podľa tohto receptu, ale takéto krásne "syrove" trojuholníky ma tiež nikdy nenapadlo urobiť. Perfektné.
tatranka
@evanaaa po vybratí z mrazu boli veľmi chutné.Nepremrzli.Bála som sa,že sa budú mrviť,keďže to cesto je maslové a pomerne krehké Veď preto sú to krekry.@manka1 aj ty si ma svojím oslovením potešila.
@gabrielka áno nebola som tu s receptom novým od mája. No budem sa snažiť ak to pôjde.Nebolo to mojim nezáujmom,ale veľkými starosťami.
@mesiar50 teším sa,že si ešte na Vareche a že pridávaš čím ďalej tým krajšie recepty.Mám čo doháňať poprezerať veľa veľa receptov.
@alexdidi tie trojuholníčky sú vlastne praktické a aj rýchle.
pivonka
Krekry sú bezpochyby krásne, ale nie je soli veľa? Múky ide len 200 g a syr je tiež slaný ...
sheilinka01
Krekry som vcera skusala z polovicnej davka, chutove boli vyborne, len nabuduce dam trochu menej soli. Problem som ale mala s cestom, je dost mastne a pri valkani sa mi lepilo, takze som musela dost podsypavat mukou, nedalo sa mi ani vyvalkat na tenko, kedze sa cesto zacalo potom trhat, cize krekry som mala hrubsie, piekla som ich cca 15 minut. Urcite ich este vyskusam, ale dam menej masla. Vie mi niekto poradit cim ho nahradit aby nebolo cesto zas moc hutne?
radost
@sheilinka
ten tuk-množstvo-spôsobuje-že je keksík chrumkavý..krehký..
je potrebné pracovať rýchle..môžeš si ho dať do chladničky načas..so studeným cestom sa potom lepšie pracuje..
ak chceš naozaj dať menej tuku-môžeš nahradiť kyslou smotanou..
množstvo musíš odhadnúť sama..
ja by som však pomer múka:syr:tuk....1:1:1...dodržala..
@tatranka..prep áč moje vmontovanie sa..:-)
tatranka
@radost veľmi múdro si poradila a odporúčala.Aj mne sa tej soli zdalo hodne,ale nemala som slaný syr bola to sladká tehla,takže mi neprichodilo cesto ako slané.A cesto som podsypávala,ale sa mi nelepilo,lebo kolieska neboli veľké,takže ich nebolo treba dlho váľkať. Tiež na budúce budem trochu experimentovať,keďže som tieto krekry robila prvý krát.No veľmi nám chutia.
tatranka
Až teraz pri opätovnom čítaní receptu som zistila,že som napísala 1,5 lyžičky soli.Nie,nie ! Má tam byť len pol lyžičky soli a kávová lyžička granulovaného cesnaku.Aj to sa mi už zdalo veľa.Ospravedlňujem sa,neviem ako som to prehliadla.Skúsim to opraviť.
medovnicek
vyzerajú veľmi dobre, ja som tiež recept dostala mailom a mám ho odložený na vyskúšanie a teraz vidím, že som dobre urobila, že som si ho odložila:)
majka2111
sú výborné, ja som ich robila dcére na stužkovú, ale z údeného syra a vrch som posypala hrubou soľou lebo do cesta som nedala soľ ani cesnak :)
silvia60
cesto tiež poznám, robila som podľa neho pagáčiky, krekry sú výborný nápad, tá slamka na dierky nemá chybu, vyskúšam.
dadula49
Ked som uvidela tie krásne fotky hned som to musela vyskúšať a bolo to fantastické. Dala som síce tú jeden a pol lyžičku soli ale menšiu a musím povedať že to cesto to znieslo, Nabudúce dám jednu zarovnanú.Cesto som musela dať nanoc do chaldničky lebo som nestačilla tak do druhého dna riadne stuhlo ale ked sa rozkrájalo dalo sa sním dobre pracovať.Ten cesnak je v tom vynikajúci takže dakujem za tento recept a nápad na vykrajovanie nabudúce robím z duplovanej dávky.
tatranka
@medovn ícek @silvia60 @majka2111 @dadula49 teším sa,že ste si zvolili tieto krekry a že sa vám páčia.Je to rýchly a nie náročný recept.Ja som ich od uverejnenia receptu tiež už piekla.Teraz sa chystám zase, na manželové narodeniny v januári.Je to pochúťka ku vínku a veľmi nám chutia.
tetrisss
Ak este vahate, co date na sviatocny stol, toto je vynikajuce. Pekny tvar, suroviny, co mame doma a rychla praca. Tesim sa, ze som si to dnes vybrala, skvele.
angelheart
Ďakujem za recept. Trochu som mala obavy, či nebude príliš krehké cesto, ale po 10-15 minútach v chladničke to bolo super. Vybrala som si tento recept na dnes, lebo sa mi nezdal náročný a zvládla som ho pomerne rýchlo, hoci som bola doobeda v práci. Tak ešte raz ďakujem za túto chuťovečku, určite budem robiť častejšie :-)
tatranka
@tetrisss @angelheart teším sa,že ste spokojné s krekmi.Tiež som sa vytešovala ,keď som prvý krát urobila recept a videla som výsledok.Ešte viac ma potešili pochvaly od mojich kostošov.Tiež ich rada robievam,lebo sú raz a dva hotové.
katka78
Robila som ich ešte v decembri podľa tohoto receptu, akurát cesnak som vynechala a miesto neho dala lístky čerstvého tymiánu.. hoci na fotke ho veľmi nevidno. Je to fajn recept, príležitostne zopakujem, lebo krekry mali úspech vďaka svojmu výzoru aj chuti. Veľmi pekne ďakujem @tatranka za recept a prajem krásny deň do Kežmarku :-)


remcula
Hledám, hledám, jestli jsem ti to Marti už někdy nekomentovala. Každopádně, to je super věc. nenapadlo by mne dělat dírky slámkou, tak si je musím koupit! Hahaha, asi nemám, ale určitě bych chtěla zkusit. Skvělééééé!!!! 5*
1x haji
tatranka
Robila som ich aj teraz,no dala som menej tuku aj syru.Množstvo múky som nechala a dala som žĺtko a celé vajíčko.Cesto je menej mastné a lepšie sa mi s ním robilo.
Janka urob si to aj ty už podľa tejto rady.
tatranka
Teraz posledne robievam iný tip krekrov.Je to niečo podobné,ale syru masla je menej,a chute si volím podľa obsahu chladničky.pridávam foto.Myslím,že naozaj takéto krekry sú v každej domácnosti vítané.


bambulkaaa
Chcela som sem pridať recept no zistila som že už tu je tak dávam aspoň foto ;)
morenajea
odskúšané: už 2-krát. Ale tentoraz som bola lenivá - takže iba vykrajované


tatranka
@Morenajea (21.11.2016 11:55)

Veď ich máš ohromné!Veru aj ja som už pár krát vykrajovala.Ide o cestíčko.
mariamka
su vynikajuce! u nas s goudou, na tvare nezalezi, ja len kocky radielkom a popichane spajdlou, synkovi do prace, len sa tak zaprasilo, vraj pozdravuju, tak odovzdavam :)
an3da
Dnes vyskúšaný recept. Výborné boli a aj iný pochválili a žiadali recept.


an3da
A znovu idem miesiť cesto na tieto výborné krekry. Jedna otázka: keď ich zamiesim dnes večer a cesto uložím do zmrazovača, zajtra vyberiem aby sa odmrzlo a v piatok doobeda budem piecť, budú taktiež dobré? Robil to niekto? Lebo tak robím tiež tvarohové cesto( tam nejde žľtok) a bývajú mi ok. Ďakujem za odpoveď.
an3da
Zamiesené. Dám vedieť ako dopadlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia