Foto: sonulienka
Na sobotu ku kávičke som upiekla výborné a hlavne rýchle makové rožky. Tu je recept.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
350 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Maková plnka: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
5 PL |
|
1/2 sáčku |
|
|
Postup
-
1
´Pripravíme si suroviny
-
2
Najprv si urobíme makovú náplň aby nám stačila vychladnúť pokiaľ si urobíme cesto. Mlieko uvedieme do varu, pridáme mak a za stáleho miešania trochu povaríme.Pozor treba miešať aby sa nepripálilo. Potom pridáme škoricový cukor,kryštálový cukor premiešame a na koniec citrónovú koru.Ak nemáte škoricový cukor tak dajte vanilkový cukor a trochu pomletej škorice. Všetko dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
-
3
Teraz si pripravíme cesto. Všetky suroviny na cesto dobre spracujeme.
-
4
Urobíme si šúlok.
-
5
Rozdelíme si ho na šesť častí.
-
6
Každú časť si vyvalkáme asi na veľkosť veľkého taniera.
-
7
Rozdelíme si ho na osem častí.
-
8
Každú časť naplníme makom.
-
9
Poukladáme na plech na pečiaci papier alebo na fóliu a dáme piecť na 160-170 stupňov na 30 minút. Ja mám teplovzdušnú rúru.
-
10
Upečené.
-
11
Posypeme ich práškovým a vanilkovým cukrom poukladáme na tácku, počkáme až vychladnú a papáme. Manžel ani nečakal a polovica je už preč.
A pozdravujem pod Urpinom!
Manžel zazrel otvorený recept v počítači (zatiaľ na Vareche žiadny nevidel, sem on nechodí) a žasol, ako krásne je to spracované, veľmi sa mu to páčilo. Tak máš pochvaly dve, odo mňa za recept a od môjho manžela za perfektné spracovanie.
Piskotky som nahradila struhankou, mak orechami a `sladke a prenosne` bolo na svete :) Velka vdaka! Bez teba by som za hodinu isto nevykuzlila nieco take super! :)
Napíš či sa podarili a ako chutia budem čakať.
Skús možno sa podaria sú naozaj výborné a jednoduché. U nás ich robievam veľmi často.