Rýchle krevety s maslom a cesnakom

sjuz - fotkasjuz, 18. októbra 2010
Rýchle krevety s maslom a cesnakom
Foto: sjuz

Máme radi krevety, a v mraziaku sa vždy nejaké nájdu. Viem, že to nie sú čerstvé - to je iné kafe:), ale keďže takú Zobraziť celý popisMáme radi krevety, a v mraziaku sa vždy nejaké nájdu. Viem, že to nie sú čerstvé - to je iné kafe:), ale keďže takú možnosť nemáme, robíme čo môžeme:) Dávame si ich ako chuťovku k poháru vínka.

10 minút
príprava

Suroviny

 nevylúpané alebo vylúpané




Postup

  1. 1

    Krevety rozmrazíme - môžeme opláchnuť pod vlažnou tečúcou vodou v sitku. Na panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej s polovicou masla. Vhodíme riadne odkvapkané krevety, a za miešania smažíme, kým nezružovejú a nechytia zlatavú farbu. Zmiernime plameň, vhodíme ešte zvyšok masla, osolíme, okoreníme a vytlačíme šťavu z citróna. premiešame a odstavíme. Do hotových kreviet primiešame posekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

honestka
ak mozem poradit@Sjuz , nerozmrazuj ich, daj na horucu panvicu a budu perfect. niekedy rozmrazovanin dosiahnes to, ze mrazene shrimps ostanu tak gumove
sjuz
Honestka - ďakujem - mne to však takto vyhovuje lepšie, pretože mi nepustia vodu v panvici. To nemám rada:), a gumové nie sú:)
huck
Perfekne! Aj pri tejto priprave plati pravidlo : Niekedy je menej -viac!" Jednoduche, rychle, chutne! Tak isto pripravujeme aj my škampe (krevety), len nepouživame maslo , iba olivovovy olej. V mediteranskej kuchyni sa maslo použiva zriedkavo.
sjuz
ved hej:) - ja tiež robievam ako mám chuť a náladu:), ale olej som pridala kvôli tomu, aby sa maslo neprepáilo, a vôbec - máme radi maslovú chuť:)
remcula
Krevety jsem ještě nikdy nezkoušela, budu to muset napravit.
bozulka
Ach bože sjuz, ty si dnes "strašná"...Ja mám takto tiež veľmi rada ale pokvapkám vinkom a tiež olej a maslo a zbytok čo "ostal" dávam do skleničky-myslím to vinko.Musím sa pobzerať po krevetách už som prehrabala mrazák a NIČ.
oblizprst
Krevety mám veľmi rada, a jeden balík aj v mraziaku. už sa na ne teším. Robila som jeden receptík od Mišky -@michsamant , kde boli krevety - boli skvelé, tak teraz vyskúšam tieto tvoje. Ďakujem.
sjuz
miška - ďakujem:) a tie tvoje vyzerajú krásne:)
violetacamorova
Presne tak robil krevety kuchár z Cypru v reštaurácii kde som pracovala, a išli na dračku doslova, ja sama sa ešte len chystám raz krevety spraviť a možno aj podľa toho tvojho receptu, vďaka zaň, všetko dobré ti prajem!
angast
@nicky
čas sa nedá presne určiť, podľa toho aký máš druh a veľkosť sa robia 5 - 12 minút. Keď ti zružovejú , môžeš ich odstaviť , lebo potom by už tvrdli. To je viac - menej podľa vzhľadu.
sylvi
Ktoré krevety sú najepšie? Kde ich najradšej kupujete. Ďakujem za tipy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia