Foto: wighy
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z múky , zmäknutého masla, cukru, žĺtka a štipky soli spracujeme krehké maslové cesto,ktoré po spracovaní dáme na min. pol hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme a dáme do tortovej formy, (malú časť si odložíme aby sme mohli urobit okraj na vrch torty) cesto nemusíme valkať,stačí ho roztlaciť prstami na spodok formy. Cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a dáme tvarohovú plnku,ktorú si pripravíme tak, že v miske zmiešame mäkký tvaroh so zlatým klasom(prášok) a vanilkovým cukrom, sladíme podľa chuti. Natrieme na vrstvu lekváru opatrne. Z odloženého cesta urobíme okraje,môžeme vykrojiť rôzne tvary na vrch torty a môžeme tak isto urobiť ozdobu z lekváru podľa vlastnej fantázie.
Diskusia k receptu