Rýchla smršť

Rýchla smršť
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 17. marca 2011 9:12Ďalšie jeho recepty

Rýchla je nielen príprava, ale aj rýchlosť akou mizne z tanierika :-)))

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Cukor s vajciami vyšľaháme do peny,
Rýchla smršť - obrázok 1

2

pridáme múku, prášok do pečiva, olej a vodu.
Rýchla smršť - obrázok 2

3

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na surové cesto dáme uvarené pudingy, ktoré sme si pripravili podľa návodu a osladili ( Jediná zmena je , že každý puding si pripravíme z 400 ml mlieka, aby boli riadne husté ). Pečieme 30 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Medzitým si vymiešame pochúťkovú smotanu s cukrom. Na upečený plát rozotrieme plnku z pochúťkovej smotany a dáme stuhnúť do chladničky. Hotový koláčik posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť :-)))
Rýchla smršť - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 17. marca 2011 o 10:42
    Tak, toto je podla mojho gusta, dakujem za recept, ukladám si ho. Vyskúšam.


  • kata50, 17. marca 2011 o 10:53
    Toto bude pre moje vnúčatá trhák ! Nie je tam aj nejaké ovocie ???


  • mariaklara, 17. marca 2011 o 11:08
    Poznám, mám ho pod názvom falošné tiramisu. Veľmi chutný zákusok.


  • dajanca, 17. marca 2011 o 11:18
    keď budem mať fungujúcu trúbu, vyskúšam.....


  • hubarka35, 17. marca 2011 o 11:56
    fajnový koláčik-až slinky sa mi zbiehaju pri pohlade nan.....idem piect a hned.....


  • evas13, 17. marca 2011 o 12:27
    Tiež ma tento koláčik oslovil a poputuje do moje KK. Čoskoro ho aj pripravím. :)


  • diabambulka, 17. marca 2011 o 12:44
    áno dala som tam aj ovocie ( zavárané broskyne + jahody = 200 g) zabudla som dopísať, idem to opraviť :-))) môjmu drobcovi veľmi chutil, pretože je tam veľmi veľa pudingu :-)))


  • marianne69, 17. marca 2011 o 14:36
    ...vyzera super...mam slabost na taketo kolace...


  • hviezdickaz, 17. marca 2011 o 17:03
    Poznam,je vyborny :-)


  • ancicka, 17. marca 2011 o 17:41
    Takéto mám rada...


  • veronika353, 17. marca 2011 o 18:44
    Výborný zákusek, ukládám:-)))


  • babi1257, 17. marca 2011 o 20:17
    je vyborny volame ho slonie oko,lebo puding llejeme do pasikov najprv jahodovy a do toho kakaovy


  • skandik, 18. marca 2011 o 15:32
    Ahoj, chcem sa opytat, ak som dobre pochopil, ovocie ide medzi pudingy a smotanu, vsak? Pridava sa az po upeceni alebo este pred?


  • skandik, 18. marca 2011 o 16:58
    Nakoniec sa mi podarila z nudze cnost. Pocas pecenia som zistil, ze nemam vanilkovy cukor na smotanovy krem, tak som tam miesto neho hodil este jednu lyzicu praskoveho a par kvapiek vanilkovej esencie. Krem je priam orgazmicky. :)


  • diabambulka, 18. marca 2011 o 20:34
    som rada, ovocie som dala co chladnička dala- jahody, broskyne pred pečením :-))) výborne si si poradil s krémom, chválim :-))) dúfam že chutí...pekný deň :-)


  • tetuska, 19. marca 2011 o 15:20
    je to výborný koláčik, rýchlo sa zje a hneď je prázdny plech...


  • chudka, 20. marca 2011 o 13:11
    Záuksok je famózny, včera som ho piekla so svojími vnučkami, rýchly, jednoduchý a chutí priam božsky. Ďakujem za inšpiráciu.


  • diabambulka, 20. marca 2011 o 19:43
    ahoj chudka, rado sa stalo :-))) vidím že sa zapojila celá rodinka aj vnúčatá :-))) aj môj drobec sa vždy teší čo mi bude pomáhať a tak mu vymýšľam čo mi bude pomáhať pri vyrení a pečení :-))) pekný deň...


  • nanci, 22. marca 2011 o 21:45
    Ahojte,je moj oblubeny.Volame ho pudingovy kolac.Najlepsi je s bananovym pudingom,po upeceni dame banany a potrieme smotanou.A este ja davam do cesta puding lyzicou /take kopky/potom ma taky pekny tvar vlnovky a po prekrojeni vyzera krasne.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 08:18
    ahoj nanci, super tip na budúce vyskúšam tvoju variantu, verím že nemá chybu :-))) ďakujem


  • chudka, 23. marca 2011 o 18:05
    diabambulka, ďakujem za komentár, pečenie s vnučkami je fakt zažitok, po kuchyni akoby sa prehnalo tornádo, ale tá ich radosť stojí fakt za to.
    Prajem veľa zážitkov pri varení a pečení a pekný večer.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 20:32
    ahoj chudka, velmii ma rozosmialo to detske tornado, verte aj moj trojrocny syncek rad pomaha, hlavne sypať niečo, robiť šuľky a viac mi trva priprava pre neho a upratovanie po ňom, ale tá radosť :-))) taktiež prajem veľa krásnych zážitkov pri varení a pečení :-)))


  • kucharronald, 9. apríla 2011 o 18:13
    ááále....tento názov nemám rád....takto volá naša dejepisárka písomky, keď má zlú náladu, a chce rozdávať 5ky :))) Ja vždy vytiahnem na 4ku, ale s ňou sa nedá :))) Ale čo už, rýchle smršte sú len také... :))


  • diabambulka, 9. apríla 2011 o 21:46
    tak to ma mrzí, dúfam, že ťa to ale neodradí ho vyskúšať :-) na budúce koláč pomenujem radšej podľa nejakej hory :-) ozaj aký názov by si navrhoval :-)))pekný deň


  • kucharronald, 11. apríla 2011 o 19:37
    Ale veď názov je dobrý, len učka je zlá :))))))))) Názov môže ostať!!! Je dobrý a výstižný! :)


  • diabambulka, 11. apríla 2011 o 20:03
    ok : - DDD


  • akinom83, 13. apríla 2011 o 23:11
    koláčik je výborný, osviežujúci. často ho robievam s menšou zmenou.
    ja si rozdelujem cesto ako keby bábovku do 1/3 dám kakao a jednofarebný puding - neni tolko riadu :-)


  • cica2, 13. apríla 2011 o 23:27
    koláčik sa mi páči a aj komentáre:))))))))))


  • diabambulka, 14. apríla 2011 o 19:48
    akinom83, ďalší super tip :-)


  • marta5, 11. augusta 2011 o 15:30
    Komentáre sú super a koláčik ešte lepší,samozrejme ukladám.


  • amia, 4. septembra 2011 o 16:08
    chcem sa opýtať, či sa pudingy (predtým než sa dajú na cesto) majú nechať ochladnúť. ďakujem


  • diabambulka, 4. septembra 2011 o 20:33
    amia, netreba, pretože sa do cesta rovno lejú a keby si ich nechala vychladnúť stuhli by ti, neboj oni stuhnú a upečú sa zarovno koláčikom :-) držím palce


  • amia, 5. septembra 2011 o 13:37
    koláčik je skvelý, lahodný, svieži, pudingový. Mala som s ním u našich veľký úspech. Vďaka za recept.


  • lia66, 27. októbra 2011 o 22:08
    Koláčik poznám-je suprový, šťavnatučký!...ešte, že som sem kuk-komentáre dali super inšpirácie!...super!


  • katarina1959, 28. októbra 2011 o 00:45
    Koláčik vyzerá veľmi dobre, určite vyskúšam. Ukladám do KK.


  • 45678, 12. novembra 2011 o 14:22
    poznam koláčik pod názvom slonie očko, a možno by si to mohla premenovať na Hurikán, aby smršť nepripomínala zlé zážitky zo školy.
    Šikovne si to pripravila:-)


  • diabambulka, 12. novembra 2011 o 19:08
    45678, ďakujem na budúce keď budem vymýšľať ako nazvem koláčik mám námet bude to hurikán :-)))


  • denyt, 9. marca 2012 o 13:48
    Práve som si ho pokrájala ku káve, je úžasný. Ďakujem vám za recept.


  • 3sandra3, 9. apríla 2012 o 20:35
    piekla som aj ja, môžem potvrdiť, že je výborný.


  • scotland, 16. septembra 2012 o 13:39
    ahoj dnes som hladala,co by som take rychle upiekla.tvoj kolacik ma velmi zaujal,takze uz je na stole a je vynikajuci.super dakujem pekne...


  • monkapb, 10. novembra 2012 o 15:09
    Ahoj...tvoj koláčik som tu objavila náhodne...už sa pečie a moje deti sa nevedia dočkať na tu pudingovú smršť :)


  • diabambulka, 10. novembra 2012 o 16:09
    monkapb ahoj,, akurát ho máme tiež doma, je to jeden z mojich obľúbených :0)
    verím že bude chutiť, tak dobrú chuť :-)


  • srnka120, 15. marca 2013 o 12:23
    Dnes ho urobim na oslavu mojej neterky, ma sladkych 18. Urcite bude spokojna...


  • enuska82, 17. marca 2014 o 18:03
    tento poznám robievam s čokoládovým pudingom a do smotany pridávam aj vyšľahanú šľahačku výborný...


  • nany2323, 10. októbra 2014 o 15:59
    Tento kolacik je super. Len ja davam do cesta kakao a namiesto kakaoveho pudingu davam zlaty klas. ovocie davam ananas. Inak velka mnamka. :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist