Rýchla smršť

Rýchla smršť
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 17. marca 2011 9:12Ďalšie jeho recepty

Rýchla je nielen príprava, ale aj rýchlosť akou mizne z tanierika :-)))

Suroviny

30
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Cukor s vajciami vyšľaháme do peny,
Rýchla smršť - obrázok 1

2

pridáme múku, prášok do pečiva, olej a vodu.
Rýchla smršť - obrázok 2

3

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na surové cesto dáme uvarené pudingy, ktoré sme si pripravili podľa návodu a osladili ( Jediná zmena je , že každý puding si pripravíme z 400 ml mlieka, aby boli riadne husté ). Pečieme 30 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Medzitým si vymiešame pochúťkovú smotanu s cukrom. Na upečený plát rozotrieme plnku z pochúťkovej smotany a dáme stuhnúť do chladničky. Hotový koláčik posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť :-)))
Rýchla smršť - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 17. marca 2011 o 10:42
    Tak, toto je podla mojho gusta, dakujem za recept, ukladám si ho. Vyskúšam.


  • kata50, 17. marca 2011 o 10:53
    Toto bude pre moje vnúčatá trhák ! Nie je tam aj nejaké ovocie ???


  • mariaklara, 17. marca 2011 o 11:08
    Poznám, mám ho pod názvom falošné tiramisu. Veľmi chutný zákusok.


  • dajanca, 17. marca 2011 o 11:18
    keď budem mať fungujúcu trúbu, vyskúšam.....


  • hubarka35, 17. marca 2011 o 11:56
    fajnový koláčik-až slinky sa mi zbiehaju pri pohlade nan.....idem piect a hned.....


  • evas13, 17. marca 2011 o 12:27
    Tiež ma tento koláčik oslovil a poputuje do moje KK. Čoskoro ho aj pripravím. :)


  • diabambulka, 17. marca 2011 o 12:44
    áno dala som tam aj ovocie ( zavárané broskyne + jahody = 200 g) zabudla som dopísať, idem to opraviť :-))) môjmu drobcovi veľmi chutil, pretože je tam veľmi veľa pudingu :-)))


  • marianne69, 17. marca 2011 o 14:36
    ...vyzera super...mam slabost na taketo kolace...


  • hviezdickaz, 17. marca 2011 o 17:03
    Poznam,je vyborny :-)


  • ancicka, 17. marca 2011 o 17:41
    Takéto mám rada...


  • veronika353, 17. marca 2011 o 18:44
    Výborný zákusek, ukládám:-)))


  • babi1257, 17. marca 2011 o 20:17
    je vyborny volame ho slonie oko,lebo puding llejeme do pasikov najprv jahodovy a do toho kakaovy


  • skandik, 18. marca 2011 o 15:32
    Ahoj, chcem sa opytat, ak som dobre pochopil, ovocie ide medzi pudingy a smotanu, vsak? Pridava sa az po upeceni alebo este pred?


  • skandik, 18. marca 2011 o 16:58
    Nakoniec sa mi podarila z nudze cnost. Pocas pecenia som zistil, ze nemam vanilkovy cukor na smotanovy krem, tak som tam miesto neho hodil este jednu lyzicu praskoveho a par kvapiek vanilkovej esencie. Krem je priam orgazmicky. :)


  • diabambulka, 18. marca 2011 o 20:34
    som rada, ovocie som dala co chladnička dala- jahody, broskyne pred pečením :-))) výborne si si poradil s krémom, chválim :-))) dúfam že chutí...pekný deň :-)


  • tetuska, 19. marca 2011 o 15:20
    je to výborný koláčik, rýchlo sa zje a hneď je prázdny plech...


  • chudka, 20. marca 2011 o 13:11
    Záuksok je famózny, včera som ho piekla so svojími vnučkami, rýchly, jednoduchý a chutí priam božsky. Ďakujem za inšpiráciu.


  • diabambulka, 20. marca 2011 o 19:43
    ahoj chudka, rado sa stalo :-))) vidím že sa zapojila celá rodinka aj vnúčatá :-))) aj môj drobec sa vždy teší čo mi bude pomáhať a tak mu vymýšľam čo mi bude pomáhať pri vyrení a pečení :-))) pekný deň...


  • nanci, 22. marca 2011 o 21:45
    Ahojte,je moj oblubeny.Volame ho pudingovy kolac.Najlepsi je s bananovym pudingom,po upeceni dame banany a potrieme smotanou.A este ja davam do cesta puding lyzicou /take kopky/potom ma taky pekny tvar vlnovky a po prekrojeni vyzera krasne.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 08:18
    ahoj nanci, super tip na budúce vyskúšam tvoju variantu, verím že nemá chybu :-))) ďakujem


  • chudka, 23. marca 2011 o 18:05
    diabambulka, ďakujem za komentár, pečenie s vnučkami je fakt zažitok, po kuchyni akoby sa prehnalo tornádo, ale tá ich radosť stojí fakt za to.
    Prajem veľa zážitkov pri varení a pečení a pekný večer.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 20:32
    ahoj chudka, velmii ma rozosmialo to detske tornado, verte aj moj trojrocny syncek rad pomaha, hlavne sypať niečo, robiť šuľky a viac mi trva priprava pre neho a upratovanie po ňom, ale tá radosť :-))) taktiež prajem veľa krásnych zážitkov pri varení a pečení :-)))


  • kucharronald, 9. apríla 2011 o 18:13
    ááále....tento názov nemám rád....takto volá naša dejepisárka písomky, keď má zlú náladu, a chce rozdávať 5ky :))) Ja vždy vytiahnem na 4ku, ale s ňou sa nedá :))) Ale čo už, rýchle smršte sú len také... :))


  • diabambulka, 9. apríla 2011 o 21:46
    tak to ma mrzí, dúfam, že ťa to ale neodradí ho vyskúšať :-) na budúce koláč pomenujem radšej podľa nejakej hory :-) ozaj aký názov by si navrhoval :-)))pekný deň


  • kucharronald, 11. apríla 2011 o 19:37
    Ale veď názov je dobrý, len učka je zlá :))))))))) Názov môže ostať!!! Je dobrý a výstižný! :)


  • diabambulka, 11. apríla 2011 o 20:03
    ok : - DDD


  • akinom83, 13. apríla 2011 o 23:11
    koláčik je výborný, osviežujúci. často ho robievam s menšou zmenou.
    ja si rozdelujem cesto ako keby bábovku do 1/3 dám kakao a jednofarebný puding - neni tolko riadu :-)


  • cica2, 13. apríla 2011 o 23:27
    koláčik sa mi páči a aj komentáre:))))))))))


  • diabambulka, 14. apríla 2011 o 19:48
    akinom83, ďalší super tip :-)


  • marta5, 11. augusta 2011 o 15:30
    Komentáre sú super a koláčik ešte lepší,samozrejme ukladám.


  • amia, 4. septembra 2011 o 16:08
    chcem sa opýtať, či sa pudingy (predtým než sa dajú na cesto) majú nechať ochladnúť. ďakujem


  • diabambulka, 4. septembra 2011 o 20:33
    amia, netreba, pretože sa do cesta rovno lejú a keby si ich nechala vychladnúť stuhli by ti, neboj oni stuhnú a upečú sa zarovno koláčikom :-) držím palce


  • amia, 5. septembra 2011 o 13:37
    koláčik je skvelý, lahodný, svieži, pudingový. Mala som s ním u našich veľký úspech. Vďaka za recept.


  • lia66, 27. októbra 2011 o 22:08
    Koláčik poznám-je suprový, šťavnatučký!...ešte, že som sem kuk-komentáre dali super inšpirácie!...super!


  • katarina1959, 28. októbra 2011 o 00:45
    Koláčik vyzerá veľmi dobre, určite vyskúšam. Ukladám do KK.


  • 45678, 12. novembra 2011 o 14:22
    poznam koláčik pod názvom slonie očko, a možno by si to mohla premenovať na Hurikán, aby smršť nepripomínala zlé zážitky zo školy.
    Šikovne si to pripravila:-)


  • diabambulka, 12. novembra 2011 o 19:08
    45678, ďakujem na budúce keď budem vymýšľať ako nazvem koláčik mám námet bude to hurikán :-)))


  • denyt, 9. marca 2012 o 13:48
    Práve som si ho pokrájala ku káve, je úžasný. Ďakujem vám za recept.


  • 3sandra3, 9. apríla 2012 o 20:35
    piekla som aj ja, môžem potvrdiť, že je výborný.


  • scotland, 16. septembra 2012 o 13:39
    ahoj dnes som hladala,co by som take rychle upiekla.tvoj kolacik ma velmi zaujal,takze uz je na stole a je vynikajuci.super dakujem pekne...


  • monkapb, 10. novembra 2012 o 15:09
    Ahoj...tvoj koláčik som tu objavila náhodne...už sa pečie a moje deti sa nevedia dočkať na tu pudingovú smršť :)


  • diabambulka, 10. novembra 2012 o 16:09
    monkapb ahoj,, akurát ho máme tiež doma, je to jeden z mojich obľúbených :0)
    verím že bude chutiť, tak dobrú chuť :-)


  • srnka120, 15. marca 2013 o 12:23
    Dnes ho urobim na oslavu mojej neterky, ma sladkych 18. Urcite bude spokojna...


  • enuska82, 17. marca 2014 o 18:03
    tento poznám robievam s čokoládovým pudingom a do smotany pridávam aj vyšľahanú šľahačku výborný...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist