Rýchlá pochúťka z kuracích stehien (na spôsob zajaca)
Autor receptu: js9mxd
Keď boli deti malé nechceli jesť zajačie mäso (že je to ako mačka), tak som vyskúšal zajaca vykostiť a skúšal som rôzne spôsoby prípravy. Teraz nemám zajačinu, tak som na taký spôsob skúsil urobiť kuracie stehná. Skúste a uvidíte.
2 porcie |
15 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme, pokrájame na kocočky alebo slížiky, pridáme korenie, soľ, rascu, vegetu, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku zamiešame. Necháme stáť aspoň hodinu v chlade.
- Cibuľu pokrájame a dáme opiecť na masť
- Odstáte mäso dáme prudko opiecť cca 5 minut.
- Pred koncom pridáme kečup , horčicu a necháme ešte prejsť varom.
- Netreba to prehnať s dusením a dodržať 5 minút, potom je to fakt pochúťka. Dobrú chuť.