Rýchla omeleta z knedle alebo zo staršieho pečiva

sjuz - fotkasjuz, 2. januára 2010

Toto jedlo je rýchle, veľmi chutné s čerstvým šalátom. Najčastejšie ho robievam, keď mi zostane knedľa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5-6 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji upražíme cibuľu, neskôr pridáme slaninku na kocky alebo šunku - čo máme. Pridáme pečivo pokrájané na kocky a za občasného miešania opečieme do zlata. Ja dávam na väčšiu veľkosť panvice toľko pečiva, aby bolo celé dno pokryté, prípadne trochu viac. Aj vajíčka sú na túto veľkosť panvice (cca 30 cm priemer).

  2. 2

    Vajíčka rozšľaháme a zmiešame s mäkkým alebo postrúhaným tvrdým syrom, a rovnomerne rozlejeme na opečené kocky na panvici - tak, aby boli všetky zaliate. Do vajíčok kľudne môžeme dať aj trošku sladkej či kyslej smotany - ak ju potrebujeme spotrebovať:) Kľudne sa dajú pridať aj šampiňóny, či kukurica - kto čo má rád...

  3. 3

    Chvíľu opekáme, potom obrátime. Ja to robím tak, že prikryjem panvicu veľkým tanierom, preklopím naň a z taniera zošuchnem znova na panvicu. Aby sa omeleta nezlomila, ale zostala v celku. Ale keď sa zlomí, netreba z toho robiť vedu - aj tak sa pokrája na tanier...:) S čerstvou zeleninkou, príp. pokrájanou cibuľkou - alebo kto čo má rád. Je to dobré a chutné zužitkovanie pečiva a zbytkov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia