Rýchla letná večera (alias slovenská Brušk-o-eta)
Autor receptu: eviana
Takéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne
chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík...
5 porcií |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny... chlebík a koreniny som nejak nestihla zaradiť do záberu :)
- Z masla, nastrúhaného syru a cesnaku si vymiešame kompaktnú nátierku...
- ...chlebíky nakrájame na polkrajce a rovnomerne potrieme nátierkou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 180°C na cca 10 minút (podľa typu rúry)
- ...kým sa nám chlebíky zapekajú, nakrájame si zeleninku - všetko na drobné kúsočky. Z paradajok vytlačíme zrniečka a šťavu, aby sme nemali hmotu príliš vodnatú (čo z paradajok vytlačím samozrejme nevyhadzujeme, ale spapáme). Paprika, ktorú som použila je fakt extra strong... pálivá, že by pokojne chilli mohla konkurovať :)
Jemne osolíme, prípadne osolčankujeme a pomelieme trošku čierneho korenia. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme olivový olej a limetkovú šťavu.
- ...všetko spolu zmiešame
- ...a natierame na takto krásne do chrumkava a zlatava zapečené voňavé chlebíky
Tento recept zaraďujem do "bezmäsité jedlá", ale musím priznať, že niekedy robievam aj verziu pre mäsožravcov - do masy pridám osmaženú na pásiky nakrájanú šunku, alebo slaninku, či zvyšky mäsa z pečeného kurčaťa. Robievam aj podobnú verziu s tuniakom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38119&user=114156 (môj recept na MMB), prípadne pridám nasekané olivy, alebo cukinu... možnosti ako variovať toto jedlo je nekonečne veľa :)