Rýchla domáca zmrzlina

livinka - fotkalivinka, 21. mája 2014
Rýchla domáca zmrzlina
Foto: livinka

V Holandsku máme v posledných dňoch nezvyčajne teplo - teplota sa nám tu pohybuje od 24 stupňov vyššie, a tak som usúdila, že je Zobraziť celý popisV Holandsku máme v posledných dňoch nezvyčajne teplo - teplota sa nám tu pohybuje od 24 stupňov vyššie, a tak som usúdila, že je čas konečne si pripraviť domácu zmrzlinu! Nesklamala - je zdravá, rýchlo hotová a neskutočne dobrá :)

1-2
porcia

Suroviny

1 ks
125 g
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Banán nakrájame na kolieska a spolu s lesnými plodmi dáme zamraziť. Toto sú suroviny, s ktorými som zmrzlinu robila ja, samozrejme je na chuti každého, aké ovocie zvolí.

  2. 2

    Dobre zmrznuté banány a lesné plody vložíme do mixéra. Mixujeme, pokým nám ovocie nezačne vytvárať hladkú zmrzlinovú konzistenciu. Nakoniec pridáme mandľové (alebo iné) mlieko a opäť premixujeme. Ja som mlieko pridávala od oka tak, aby som bola spokojná s výslednou konzistenciou.

  3. 3

    Nakoniec môžeme zmrzlinu (podľa toho, či ju chceme kyslejšiu alebo sladšiu) dosladiť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sjuz
mňamka, veru:), ja som robila z banánov, avokáda a kakaa a sirupu z agáve - tiež výborné osvieženie:)
marianne
@livinka ani nevies aka som Ti vdacna za tuto 3-zlozkovu zmrzlinu,nema chybu! dala by som ti prve miesto v sutazi majovych receptov...:-) si to zaklincovala..tak malo treba a tak dobre...
livinka
@marianne tak toľkú chválu si snáď ani nezaslúžim! :) inak ja som si práve dnes uložila tvoj recept na červenú šošovicu s paradajkami, takže aj ja ďakujem tebe ;)
eviana
@livinka , aj ja sa pripájam k @marianne a veľmi chválim túto Tvoju zmrzlinu, rýchle, jednoduché, chutné, dokonalé... pre mňa jasný favorit na víťazný recept tiež... ukladám, vyskúšam, ďakujem :)
kukulienka71
Páči sa mi tento rýchly recept, len vymením rastlinné mlieko za dobre vychladenú šľahačkovú smotanu. Aj tu je fajne teplúčko :-))
livinka
@kukulienka71 kľudne zamieňaj ingredience podľa svojho uváženia, receptík je len na inšpiráciu.. inak aj môj priateľ by určite zvolil smotanu, len ja preferujem rastlinnú stravu :)
1x jarca
manya
tak to vidím, že idem mraziť, super nápad, vďaka;
nika8
vyzerá super, ukladám do KK. Ďakujem za inšpiráciu :)
pipnat
ja sa chystám na maliny a spojím ich jogurtom:)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite idem teraz keď je tak teplo vyskúšať
babav
Jednoduchy ,ale 5* recept...zdrave osviezenie.
kukulienka71
@livinka , táto zmrzlinka je veru fakt rýchla a veľmi osviežujúca. Dala som 1 banán + 2 kiwi, trocha viac šľahačkovej smotany, preto ju mám redšiu. Zmizla rýchlosťou blesku. Ďakujem za super recept :-)

1x jerica
livinka
kukulienka71 som veľmi rada, že si sa inšpirovala a že ti chutilo! nabudúce trochu menej šľahačkovej smotanky a budeš ju mať dokonalú.. ja som mlieka dávala fakt len minimum, aby bola zmrzlina krémovejšia :) a ďakujem aj za fotku!
safran
@livinka , problém s detiskami, keď prídu na návštevu vyriešený :-) skvelý recept... @Kukulienka si ma navnadila nedodržať recept, ale urobiť jednodruhovú :-) svoju si pekne nazdobila
livinka
@safran pravda, pre decká je to fakt ako stvorené, neviem si predstaviť, že by sa takejto zmrzke nepotešili :)
livinka
@babav ďakujem! ja doslova zbožňujem rýchle a zdravé recepty, to sa vtedy človek doslova teší na to, až niečo nové v kuchyni vymyslí :)
evanaaa
Mám v mrazničke plno ovocia, aspoň teraz viem, čo s ním, jednoduché bez námahy, z mála surovín, oplatí sa! @livinka - *****
livinka
@evanaaa ďakujem krásne! ja už mám tiež namrazené do zásoby, takže keď ma prepadne chuť na zmrzlinu, tak len vytiahnem, rozmixujem a jem! :)
manya
@livinka , včera sme si pochutnali na banánovej so smotanou, dnes na marhuľovej s jogurtom ( marhule som zmrazila z kompótu), zajtra bude mandarinková, už sa mrazia a vyskúšam aj jablko s banánom a pôvodný recept bude až na budúci týždeň, keď kúpim lesné ovocie, mám v pláne použiť aj jemný tvaroh, pridala si super recept, toľko variácií sa dá urobiť, ešte raz ti ďakujem, u nás sa totiž zmrzlina nepredáva, len nanuky v obchode;
livinka
@manya no vidím, že doma máte zmrzlinové hody! :) skvelé, som rada, že vám chutí a že sa vám recept osvedčil :)
tatranka
Robievam zmrzlinky tiež rôzne.U nás začalo byť po tieto dni tiež konečne pekne a teplo. A tvoju zmrlinku vyskúšam.Naozaj je s ňou minimum práce. Lesné ovocie dostať kúpiť namrazené,takže s tým by problém byť nemal.Ja skúsim doliať šľahačkovou smotanou,alebo várovou smotanou.
orchidea
Zmrzlinu mám rada akúkoľvek ale nadovšetko ovocnú a tá tvoja vyzerá výborne...
maci
dakujem livinka za skvely recept a hlavne rychly,malo pracnyy...tiez moje heslo..kedze sommala malo smotany a este somnasla zbytok z Alpro rastlinnej smotanky..bolo to sup sup..a skvele na tieto horuce dni..este raz vdaka..:)
rosemari
škúšal to niekto aj s kokosovým mliekom?? alebo ako píšete je na nás aké mlieko dáme??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia