Rýchla bábovka z mikrovlnky

Rýchla bábovka z mikrovlnky
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 26. januára 2011 19:14Ďalšie jeho recepty

Pred nedávnom som robila rýchlu knedľu v mikrovlnke a tam mi napísala marsis že robí v mikrovlnke hrnčekovú bábovku a iné dobroty. Bábovka trvá iba 12 minút! a tak môže prísť návšetva kedykoľvek. Tak ja som experimentovala a tu je výsledok môjho experimentu. :-)))

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
na 800W °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia oddelíme, žĺtky s cukrom vymiešame do peny, primiešame olej, vodu, múku s práškom do pečiva, soľ, z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka premiešame. Do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 2/3 cesta, pridáme hrozienka alebo brusnice a do zvyšného cesta primiešame kakao a rovnomerne vlejeme do formy. Uložíme do mikrovlnky
Rýchla bábovka z mikrovlnky - obrázok 1

2

a pečieme 12 minút na 800W. Takto to vyzerá po 12 minútach a po vyklopení:-) Varecháči ono to funguje:-) Bábovka je na svete...
Rýchla bábovka z mikrovlnky - obrázok 2

3

Toto je recept na malú bábovku pretože silikónovú formu mám maličkú, môžete použiť v prípade potreby svoj obľúbený racept na bábovku a rýchla večera je na svete. Jediné mínus tejto bábovky je že nemá tú chrumkavú kôrku ako pri pečení v rúre:-)
Rýchla bábovka z mikrovlnky - obrázok 3

4

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 26. januára 2011 o 21:40
    škoda, že nemám formu zo silikónu....mám zo skla, ale tá by určite praskla :(


  • tetadena, 26. januára 2011 o 21:45
    úžasné - ukladám a premýšľam, že skúsim na raňajky deťom


  • julica, 26. januára 2011 o 22:18
    hehe, mala som takú spolužiačku na gymnáziu, ktorá keď mala chuť na sladké, robila si v šálke minbábovku z jedného vajíčka :)
    @kucharronald , preco myslíš, že by sklená forma praskla, keď nepraskne v trúbe, kde je vysoká teplota? podľa mna určite nie, ak nie je už prasknutá


  • honestka, 26. januára 2011 o 22:20
    julica, ty asi myslis tu z pyrexu- on hovori o skle


  • janger, 26. januára 2011 o 22:48
    @diabambulka , no to je parada! Ako sa ti krasne podarila! Urcite to budem tiez skusat :-)))! Ale tiez v nejakej sklenej forme, lebo silikonovu nemam.... @ronald , ved sklo je vhodne do mikrovlnky. Ja pouzivam bezne aj napriklad pohar skleny, atd. Len nejake moc tenucke sklo by som sa bala dat. Ale ked mas sklenu formu na babovku, to znamena, ze moze ist do rury, tak moze ist isto aj do mikrovlnky.


  • tinca, 26. januára 2011 o 22:49
    ale predsa sklené formy nemôžu prasknúť, veď sa v nich pečie v rúre pri 200 st.,ak je to bábovková forma


  • cica2, 26. januára 2011 o 23:03
    wau, nemám slov!!!! Krásne sa ti vydarila a dobrý nápad:)...a aj pekne nafotené!


  • julica, 26. januára 2011 o 23:08
    @honestka , ked ja ani neviem, co je pirex. myslim tu klasicku sklenu formu na babovku, ved ked mu vydrzi v rure, vydrzi aj v mikrovlnke a je jedno, z coho je.


  • bambitka, 26. januára 2011 o 23:14
    Tiez robievam babovku obcas v mikrovlnke,ale mam napisane,ze po upeceni musi este zostat asi 5 min. vo vnutri.Nikdy som ju neskusala hned vybrat,ale nabuduce vyskusam.


  • klaura, 27. januára 2011 o 00:04
    @ronald , určite ti nepraskne, ja v nej pečiem bábovku roky a na 200 stupňoch, len si dávaj pozor keď, bude horúca, aby si ňou niekde nebuchol ... vtedy môže prasknúť ...
    výborný receptík ... vyskúšam hneď zajtra ...
    ale ešte by ma zaujímalo: @diabambulka , ja mám mikrovlnku so zapekacou crisp funkciou, budem to robiť na nej ... ale na chalupe mám len takú obyčajnú na varenie, zohrievanie ... dá sa babovka robiť aj na nej ? Nastaviť varenie na 800W 12 min ...


  • dorisa, 27. januára 2011 o 00:12
    Krásne, chutná babovka, ja nemám takú formu,ani sklenenú:(, na čo ešte ľudia neprídu!


  • jatanika, 27. januára 2011 o 07:52
    mne by chýbala tá chrumkavá kôrka, zdá sa, že tam nie je... ale ak treba rýchlo, je to naozaj pomoc...formu na bábovku síce nemám, ale mám formu na chlebíček zo silikónu, v tej by som zrejme mohla tiež skúsiť...


  • strigus, 27. januára 2011 o 07:53
    super, to sa mi ľúbi, ja som robila v nedeľu s pudingovým práškom v rúre a trvalo to teda dosť dlho.. no ja mám ešte po babičke hliníkovú formu :( takže ostávam verná rúre :-P


  • pachola, 27. januára 2011 o 10:22
    bábovku v mikrovlnke robím možno 15 rokov v nedeľu na raňajky,alebo ak sa prihlási nečakaná návšteva je dobrá a hlavne je rýchlo urobená ale nedávam do siilikónovej formy ale pečiem ju v šalátovej mise z pyrexu alebo aká to je hmota/tmavé taniere / ale robím takto 4 celé vajcia vyšlahám s 200 g kryštálový cukor,1 vanilka,1/2dcl vody a 1/2dcl oleja pridám 200 g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva polovičku vylejem do formy a potom ešte do zbytku primiešam kakao hotová je naozaj za 12 minút na 800 stupňoch


  • diabambulka, 27. januára 2011 o 12:47
    ahoj klaura, takže originál v recepte je napísané pri tomto recepte použiť funkciu crips, ale ja ju nemám mám obyčajnú mikrovlnku za pár korún a tak som to robila bez tejto funkcie a takto sa to podarilo,tak je super ak tú funkciu máš, určite využi:-)


  • diabambulka, 27. januára 2011 o 13:02
    ahoj mojack, môj názor na používanie mikrovlnky a jej nebezpečnosť: Mikrovlnka má byť môj pomocník a keby to bolo obzvlášť nebezpečné stiahnu to z trhu, každý o tom vie že mikrovlnka má tie vlny ktoré niesú zdraviu prospešné, ale otázka znie kto dnes nepoužíva mikrovlnku na príležitosné zohrievanie jedál , ak sa jedná o hlavné jedlo hrejete to 3-4 minúty čo už je polovica času z pečenia napríklad tejto bábovky...Mikrovlnku každý z nás môže a nemusí používať. Jedno je isté je to dobrý pomocník a každý deň ju nepoužívame napr. na pečenie bábovky, ale len príležitostne, napr. pre nečakanú návštevu:-) Keby sme sa mali riadiť všetkým čo je nebezpečné nemohli by sme používať ani mobilný telefón, či počítač atď. a to všetko sú naši dobrý pomocníci:-)


  • olga42, 27. januára 2011 o 13:22
    diabambulka.Veru mikrovlnka je velmi dobrý pomocník.Keby sme pozerali na všetko čo je nebezpečne a zdraviu škodlive nejedli by sme nič.


  • hubarka35, 27. januára 2011 o 16:09
    no teda super,priatel robieva v mikrovlnke puding klasika obyčajny a mliko a cukor,po pár munutách vyberie premieša a zas dá spiatky do mikrovlnky a po 10 min. puding hotový....no ja som lavá mne vždy vykypi mlieko-a zurim musim umyvat celu mikrovlnku...takže ani to už neskušam....


  • diabambulka, 27. januára 2011 o 16:16
    :-D


  • 777rici7, 27. januára 2011 o 17:02
    dobra fajnota


  • jaku, 27. januára 2011 o 17:29
    vyskušame dakujem ta nápad......


  • mojack, 27. januára 2011 o 17:53
    diabambulk-
    určite každý sa rozhodne podľa svojho uváženia, dakujem za názor.


  • tati2008, 27. januára 2011 o 18:59
    Aj ja peciem v MR uz roky,mam aj funkciu crips+spec pekac.Hocijaky hrncekovy kolac,kolac z kys.mlieka a pod. peciem ak mame chut na sladke.Upecie sa za 10 minut.Peciem aj z listkoveho cesta a dnes som piekla kysnute rozky.Bolo to rychlejsie ako v rure.A suhlasim s nazorom diabambulky.Co je skodlive a co nie nevedia ani odbornici.Som rada,ze ju mam a setri nas cas.


  • honestka, 27. januára 2011 o 22:37
    @JULICA : pyrex sa starodavno volal u nas JENSKE sklo,a boli z neho zapekacie misky. ine varne sklo nepoznam, iba ak zavaracie pohare: » www.pyrexware.com


  • diabambulka, 27. januára 2011 o 22:48
    dakujeme za vysvetlenie ani ja som nevedela čo je to pyrex:-) už sme mudrejší:-)))


  • aroooo, 27. januára 2011 o 23:39
    A že nie je chrumkavá-polejte ju polevou z horkej čokolády,na vysypanie vnútra kokos a je to.


  • basqa91, 28. januára 2011 o 13:01
    žiarenia z mikrovlnky sa nemusíte báť, s kamarátom, ktorý študoval na Technickej univerzite v Košiciach, sme merali žiarenie, ktoré vydáva mikrovlnka a výsledky boli také, že ak nestojíte za mikrovlnkou, kde sa všetko to žiarenie sústreďuje, tak vám nič nehrozí :))) čiže rada je nestáť za mikrovlnkou, resp. pri jej používaní nestať pri nej vôbec a zaručene vám to žiarenie neuškodí :)))


  • olga42, 28. januára 2011 o 14:46
    Kto my poradí aj ja som to skusila a babovka mi ostala krásna ale tvrdá.Ďakujem za radu-


  • diabambulka, 28. januára 2011 o 16:18
    basqa91 ďakujeme za super vysvetlenie, hneď som kľudnejšia no tu na vareche sa človek dozvie asi skoro všetko a s kľudom Američana môže potom variť:-)))


  • diabambulka, 28. januára 2011 o 16:24
    ahoj olga42, neviem akú veľkú si robila tú bábovku, ale ak máš doma recept na klasickú olejovú bábovku a vhodnú nádobu do mikrovlnky tak to skús tak a ešte ti prikladám komentár od pachola, včera 10:22
    bábovku v mikrovlnke robím možno 15 rokov v nedeľu na raňajky,alebo ak sa prihlási nečakaná návšteva je dobrá a hlavne je rýchlo urobená ale nedávam do siilikónovej formy ale pečiem ju v šalátovej mise z pyrexu alebo aká to je hmota/tmavé taniere / ale robím takto 4 celé vajcia vyšlahám s 200 g kryštálový cukor,1 vanilka,1/2dcl vody a 1/2dcl oleja pridám 200 g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva polovičku vylejem do formy a potom ešte do zbytku primiešam kakao hotová je naozaj za 12 minút na 800 stupňoch, snáď ti to pomôže:-)))


  • olga42, 28. januára 2011 o 19:44
    diabambulka.Ďakujem,ja som to robila vo forme sklanej s jans.skla len som po 12 minutách vypla a nechala som ešte 5 minut v mikrovlnke.To som asi nemala robit.Prosím odpíš mi.


  • evanaaa, 28. januára 2011 o 21:47
    Mám mikrovlnku aspoň 15 rokov a okrem ohrievania jedál v nej nič nerobím. Potrebovala by som vedieť, aká dlhá je jej životnosť, aj napriek tomu, že stále funguje, či neprepúšťa mikrovlny, ap. Chcela by som novú, modernejšiu, ale kým funguje, to môj muž pokladá za zbytorčné - veď je dobrá, nič jej nie je. Ale bola by som zvedavá, či by som aj v nej mohla niečo upiecť. A ešte, nie je sklo ako sklo, myslím, že obyčajné by tam dlho nevydržalo, len to pyrex, alebo tvrdené. Možno to mal aj Ronald na mysli, nie jenské sklo. Basqa91, ak hovoríš o mikrovlnách, myslíš stáť za mikrovlnkou z jej zadnej strany, nie z prednej, alebo je to jedno ?


  • evanaaa, 28. januára 2011 o 21:49
    A že nei je kôrka na bábovke, načo je vám, keď jete koláč, to nie je chlieb, aby mal kôrku. Aj rada od Aroooo je dobrá.


  • diabambulka, 29. januára 2011 o 11:46
    ahoj olga42, no vidíš možno sme na to prišli, ja som to po tých 12 minútach, hned vyklopila na dosku...:-)


  • olga42, 29. januára 2011 o 16:47
    Srdečne ďakujem.


  • basqa91, 30. januára 2011 o 11:02
    @evanaaa najviac ziarenia je za mikrovlnkou, cize zo zadnej strany, ktoru ma skoro kazdy pri stene, ale ani to ziarenie, nie je nejak vazne skodlive, ako sa pise v mnohych clankoch na internete... z prednej a z bocnej strany ziarenie neunika, iba ak by boli dvierka na mikrovlnke poskodene (popraskane,....), iba v tom pripade by sa mohli mikrovlny dostat von z mikrovlnky... cize pre uplnu istotu by sme nemali pri nej stat vobec pri jej pouzivani, vtedy sa nam zarucene nic nestane :)))


  • evanaaa, 31. januára 2011 o 17:53
    Basqa91, ďakujem, to som rada.


  • klaura, 3. februára 2011 o 10:42
    @diabambulka , ďakujem za odpoveď, vyskúšam to ...


  • atko42, 18. februára 2011 o 18:48
    v mikrovlnke?...e é


  • merilin17, 21. marca 2011 o 16:08
    vyšla mi super...perfekné,...kde sú tie časy bábovka skoro hodinu v rúre, ukladám vďaka:-)


  • diabambulka, 21. marca 2011 o 16:49
    teším sa že som vám urobila radosť a pomohla k rýchlemu dezertu:-)))


  • mariaklara, 28. marca 2011 o 01:30
    ďakujem za ďalší rcp do zbierky.


  • diabambulka, 28. marca 2011 o 08:52
    rado sa stalo a prajem pekný deň :-)))


  • katka7763, 14. júla 2011 o 12:42
    ak budem mať najbližšie voľno vyskúšam ju, zdá sa že sa podarí


  • bogar, 8. augusta 2011 o 13:48
    @kucharronald ja som robila v mini janskom skle a neprasklo, len som videla trochu iny recept sli tam aj jablcka a bola chutna musim uznat :)


  • olga42, 25. augusta 2011 o 15:19
    Musim sa pochvalit kupila som si mikrovlnku Wirpol VT 256 je to výborna vec staršiu obyčajnu som vyradila.Tak že som už vyskušala zapekanie aj varenie v pare.Je výborná pri dite.


  • anaska, 13. novembra 2011 o 11:53
    @diabambulka , Tvoja bábovka sa mi zapáčila a uložila som si ju do KK. Určite vyskúšam. Mikrovlnku som doteraz používala len na ohrev jedál.


  • diabambulka, 13. novembra 2011 o 15:20
    anaska ahoj, ja stále tvrdím, že človek sa učí celý život aj ja :-) v mikrovnke rada robím aj knedľu tá nemá chybu a je super-rýchla, táto bábovka je tiež rýchla, len je troška suchšia ako normálne ked pečieme v rúre a preto buď si do nej pridajte nejaké ovocie, alebo ju po upečení polejte čokoládovou polevou :-)


  • lilo332, 14. novembra 2011 o 17:51
    No moja sa ani nepodarila, ale aj tak je skvelá, vraj chutí ako petardy, ale mne moje jedlá chutia :) Neviem prečo :D


  • adidas5, 10. februára 2012 o 11:34
    mám iba 12 rokov už som ju upiekol zdá sa my že som velkí kuchár


  • diabambulka, 10. februára 2012 o 13:32
    adidas5 to je supeeer si veľký a šikovný kuchár :-) teším sa s tebou...


  • dorenka, 17. júla 2012 o 11:03
    neodolala som... urobila som... bola super... ďakujem za dobrý nápad


  • stacy77777, 19. júla 2012 o 11:08
    nádherná, nemám slov


  • jochanan, 9. septembra 2012 o 08:52
    vynikajúci recept. v plynovej rúre mi 4x z 5tich prihorela bábovka a v tej mikrovlnke to nemá chybu.


  • misel20, 12. januára 2013 o 17:16
    Aká velká babovečka :) ja robim v kovovej forme a v trúbe a taká velká neni :(


  • poklad, 31. marca 2014 o 07:09
    odkaz je pre Pachola- skusala som tvoju babovku , ale bola velmi sucha, nikto nemal o nu zaujem. Neviem , ci ma byt taka, ale ked sa upecie v rure, chut je urcite ina. Davajte recepty , ktore su naozaj osvedcene! Dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist