Rybie filé so šampiňónmi
Autor receptu: oco
Rybky,šampiňóny syr to vždy poteší.Suroviny sú vždy doma ,tak keď sa ohlási hlad alebo cestujúca návšteva tak je to raz-dva hotové ako aj dnes.
4 porcie |
15 minút príprava |
10/30 minút na 160 °C |
Postup
- Osolené plátky filé osmažíme na oleji z oboch strán.Odložíme na teplé miesto.Zvlášť na oleji osmažíme na plátky pokrájané šampiňóny.
- Kyslú smotanu vymiešame so žĺtkami,pridáme citrónovú kôru,horčicu,ochutíme soľou,cukrom a citrónovou šťavou.Na masle speníme pokrájanu cibuľu,pridáme petržlenovú vňať,znížime teplotu pridáme smotanovú zmes a miešame.Keď omáčka zhustne,odstavíme.Do vychladnutej omáčky vmiešame postrúhaný syr.
- File rozložíme do vymastenej zapekacej misy,posypeme šampiňónmi,polejeme omáčkou a zapekáme 30 minút. Sme na konci nášho snaženia.Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.Dobrú chuť.