Rybacie fašírky
Rybacie koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes.
Taká ich klasika, že vraj nemajú žiadne dobré recepty.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo zemiakov si uvarime pyre, mnozstvo tak 1:1 s rybou.
Do pyre pridame za lyzicu nasekaneho kopru a podla velkosti nadrobno nakrajanu 1-2 jarne cibulky.
- Do mlieka pridame bobkovy list, korenie a sol a kusky ryby aku mame.
Na nizkom plameni povarime - poaching (neviem slovenske slovo) tak desat minut potial az kym sa rybacie maso zacne oddelovat.
Vyberieme, oddelime kozu, odstranime kosti a rybacie maso natrhame na mensie kusky.
- K zemiakovemu pyre pridame vajicko a rybu, zmiesame a zacneme tvarovat gulky, ktore obalime v struhanke a potom ich stlacime, aby vyzerali ako fasirky.
A pozor, vsetky pripravene kolaciky musime odlozit aspon na hodinu do chladnicky schladit.
Vyberieme a oprazime na oleji do zlatista.