Rybacia polievka
Rybacia polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- Ryby zbavíme šupín a umyjeme. Nakrájame ich na
kúsky alebo podkovy. Vložíme ich do hrnca, na ne
navrstvíme na kolieska nakrájané dve cibule, na pásiky
nakrájanú zelenú papriku, na kolieska pokrájané paradajky a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Osolíme,
okoreníme a necháme odstáť. Soľ uvoľní z mäsa a zo
zeleniny vodu a na dne hrnca sa začne tvoriť aromatická šťava.
- V druhom hrnci začneme robiť vývar zo zvyškov
mäsa, hláv, plutiev, ikier a mlieča. Cibuľu nakrájame na plátky, rybacie odrezky
zalejeme studenou vodou a pomaly privedieme do
varu. Nesolíme. Keď voda začína vrieť, pridáme do nej
3–4 lyžice mletej papriky a vývar varíme na miernom ohni 60
minút, alebo tak dlho, kým sa cibuľa takmer nerozvarí.
- Vývar precedíme a odrezky vyhodíme. Zalejeme ním
pripravené rybacie mäso so zeleninou, ktoré máme
v druhom hrnci. Môžeme pridať na malé kocky nakrájané zemiaky. Polievku uvedieme prudko do varu
a varíme 10–15 minút. Nemiešame. Hrncom
len potriasame, aby sa mäso neprichytilo ku dnu. Podľa
chuti ešte prisolíme, pridáme papriku alebo prikoreníme. K polievke sa podáva čerstvý maďarský chlieb alebo aj uvarené široké rezance.
|